Maalaistalosta kartanoravintola : lähtökohdat yrityksen perustamiselle
Korhonen, Elina (2009)
Korhonen, Elina
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200906294077
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200906294077
Tiivistelmä
Työn tarkoituksena oli tehdä Varjolan Tilan matkailu Oy:lle suunnitelma kartanoravintolan perustamisesta tilan vanhaan päärakennukseen. Suunnitelman tarkoituksena oli myös antaa yrittäjälle ideoita toiminnan laajentamiseen. Suunnitelma koostuu kolmesta osa-alueesta: liiketoiminnan aloittamisesta, interiööristä ja ruokatuotteesta. Työn tulokset perustuvat analyyseihin ja monipuoliseen lähdekirjallisuuteen. Opinnäytetyössä tehtyjen SWOT- ja kilpailija-analyysien tulokset sekä missio kertovat, että yrityksen perustamiselle näyttää olevan mahdollisuuksia ja että potentiaalisia kilpailevia kartanoravintoloita ei Keski-Suomessa ole. Ruokatuotteella kilpaileminen vaatii yritykseltä tuotteeseen ja laatuun panostamista. Tuotteen tulee olla laadukas, ja laadun tulee näkyä koko yrityksen toiminnassa. Mitä tarkemmin ovat ravintolan lähtökohdat, tuotteet ja kokonaisuus mietitty, sitä varmemmin yritys tulee pärjäämään markkinoilla ja voittamaan kilpailijansa. Analyysien tulosten avulla voidaan ensisijaisesti kehittää kartanoravintolan toimintaa, tuotteita ja kilpailuetua. Varjolan Tilan tulisikin ottaa huomioon tuloksissa ilmenneet tiedot ja kehitysideat ja niiden avulla perustaa kartanoravintola. Teoreettisia tuloksia yritys voi hyödyntää tehdessään lopullista liiketoimintasuunnitelmaa. Sisustusideoita ja ruokatietoutta voidaan käyttää apuna mietittäessä uusia sesonkikokonaisuuksia.