Teollisen lihan käsittelyprosessin optimointi
Roiko, Janette (2012)
Roiko, Janette
Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201204024016
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201204024016
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantaja Pouttu Oy on keskisuuri lihanjalostusyritys. Pouttu Oy on kokenut monia rakeenteellisia muutoksia viime vuosina. Kasvava yritys kehittää koko ajan uusia korkealaatuisia tuotteita markkinoille. Pouttu pyrkii jatkuvasti parantamaan raaka-aineiden käyttöä ja käyttämään tuoreinta teknologiaa.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää lihanjalostusteollisuuden käyttämän natriumnitraatin vaikutusta lihanvedesidontakykyyn ja lihan erilaisten sulatustapojen vaikutusta lihan loppukäyttöön. Opinnäytetyö sisältää salaisen osion.
Tutkimuksesta saatuja tuloksia voidaan käyttää hyödyksi lihanjalostusprosessien eri vaiheissa.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää lihanjalostusteollisuuden käyttämän natriumnitraatin vaikutusta lihanvedesidontakykyyn ja lihan erilaisten sulatustapojen vaikutusta lihan loppukäyttöön. Opinnäytetyö sisältää salaisen osion.
Tutkimuksesta saatuja tuloksia voidaan käyttää hyödyksi lihanjalostusprosessien eri vaiheissa.