• Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Kirjaudu
  • Suomi
  • Svenska
  • English
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma
  • Näytä viite
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Käsityöläisen tärkein motivaattori ei ole raha - HAAGA-HELIAn keittiömestarilinjalta valmistuneiden perusteet työpaikan valinnassa

Juvonen, Minna (2012)

 
 
Tweet Tiedostoon pääsyä rajoitettu
 
Tiedostoon pääsyä rajoitettu
Avaa tiedosto
oppari 27.4.pdf (1.391Mt)
Lataukset: 


Juvonen, Minna
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201205107550
Tiivistelmä
Ravintola-alalla työskennellään hyvin erilaisissa ja erikokoisissa yrityksissä. Työ on usein vuorotyötä ja sitä tehdään tiiviisti yhdessä työkavereiden kanssa, asiakkaita unohtamatta. Ravintola-alan palkkataso ei usein yllä alojen välisessä vertailussa kovin korkealle ja työ on yleensä henkisesti ja fyysisesti vaativaa. Kuitenkin ala houkuttelee monia.

Tämän työn tavoitteena oli tutkia työpaikan valintaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Tut-kimuksen kohderyhmänä olivat HAAGA-HELIAsta valmistuneet keittiömestarilinjan restonomit. Tutkimus HAAGA-HELIAn keittiömestarilinjalta valmistuneiden restonomien työpaikan valintaperusteista toteutettiin syksyn 2011 ja kevään 2012 välisenä aikana. Tutkimus tehtiin toimeksiantona HAAGA-HELIA ammattikorkeakoululle ja sen tarkoituksena oli tuottaa uutta tietoa koulutusohjelman opiskelijoiden ohjausta varten sekä tietoa siitä, mitä keittiömestarilinjan restonomit haluavat työltään ja työnantajiltaan.

Tutkimus oli kvalitatiivinen, eli laadullinen, ja sen aineisto kerättiin puhelinhaastatteluilla. Haastateltavien yhteystiedot saatiin HAAGA-HELIAn alumnista ja haastattelut suoritettiin tammikuun 2012 aikana. Haastatteluissa käytettiin haastattelurunkoa, joka oli laadittu aiemmin. Haastateltavia oli yhteensä 24. Suurin osa haastateltavista työskenteli haastatteluhetkellä ravintola-alalla, puolet haastateltavista esimiestehtävissä.

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että keittiömestarilinjan restonomit halusivat työltään haasteita, etenemismahdollisuuksia, monipuolisuutta ja vapautta toteuttaa itseään. Työnantajilta odotettiin joustamista, hyvää kommunikaatiota ja palautetta sekä tukea kehittymiseen. Tutkimuksen haastateltavista moni arvosti mahdollisuutta tehdä aamu- tai päivätyötä.

Tutkimuksen mukaan moni odotti työnantajaltaan tasaista palkkaturvaa ja luotettavuutta, mutta palkkaa tai sen suuruutta ei koettu kovin tärkeäksi motivaatiotekijäksi työn teolle tai syyksi työpaikan valinnalle. Työn sisältöä ja työssä kehittymistä arvostettiin enemmän, kuin työn mukanaan tuomia mahdollisia etuja tai kovaa palkkatasoa.
 
Kokoelmat
  • Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Rekisteriseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Rekisteriseloste