Työhyvinvoinnin kokemuksia yksin työskennellessä
Uusitalo, Niina (2012)
Uusitalo, Niina
Tampereen ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012060311358
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012060311358
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää työntekijöiden henkilökohtaisia ajatuksia ja kokemuksia yksintyöskentelystä. Tutkimuksessa haluttiin myös tuoda esille mahdollisia ongelmia ja haasteita työhön liittyen sekä työntekijöiden mielipiteitä yksintyöskentelyn helppoudesta tai vaikeudesta. Tavoitteena oli myös kartoittaa, mitä yhteisiä asioita työntekijät kertovat työstään ja mitä heille merkitsevät työhyvinvointi ja työuupumus.
Opinnäytetyön toisessa luvussa käydään läpi työhyvinvoinnin teoriaa muun muassa Abraham Maslowin tarvehierarkian avulla. Kolmannessa luvussa käsitellään esimiesten merkitystä työhyvinvoinnissa. Neljännessä luvussa puolestaan keskitytään työkykyyn ja siihen liittyviin tekijöihin. Viides luku käsittelee työuupumusta ja sen merkitystä.
Tutkimuksen menetelmänä toimi kirjallisessa muodossa oleva teemahaastattelu ja vastaajien anonymiteetti säilytettiin. Mukana tutkimuksessa oli kahvilan työntekijöitä, jotka työskentelevät työpaikoillaan osan aikaa yksinään tai koko päivän.
Tutkimuksesta selvisi, että työntekijät painottivat työhyvinvoinnin merkityksessä hyvää työilmapiiriä sekä mukavia työkavereita. Työntekijät toivoivat esimiesten osallistuvan enemmän ja kysyvän kuulumisia. Heidän mielestään hyvä esimies on reilu ja oikeudenmukainen ja osaa antaa palautetta työnteosta. Helpoimmaksi asiaksi yksintyöskentelyssä työntekijät kokivat työn itsenäisyyden ja vaikeimmaksi asiaksi puolestaan kiireen.
Opinnäytetyön toisessa luvussa käydään läpi työhyvinvoinnin teoriaa muun muassa Abraham Maslowin tarvehierarkian avulla. Kolmannessa luvussa käsitellään esimiesten merkitystä työhyvinvoinnissa. Neljännessä luvussa puolestaan keskitytään työkykyyn ja siihen liittyviin tekijöihin. Viides luku käsittelee työuupumusta ja sen merkitystä.
Tutkimuksen menetelmänä toimi kirjallisessa muodossa oleva teemahaastattelu ja vastaajien anonymiteetti säilytettiin. Mukana tutkimuksessa oli kahvilan työntekijöitä, jotka työskentelevät työpaikoillaan osan aikaa yksinään tai koko päivän.
Tutkimuksesta selvisi, että työntekijät painottivat työhyvinvoinnin merkityksessä hyvää työilmapiiriä sekä mukavia työkavereita. Työntekijät toivoivat esimiesten osallistuvan enemmän ja kysyvän kuulumisia. Heidän mielestään hyvä esimies on reilu ja oikeudenmukainen ja osaa antaa palautetta työnteosta. Helpoimmaksi asiaksi yksintyöskentelyssä työntekijät kokivat työn itsenäisyyden ja vaikeimmaksi asiaksi puolestaan kiireen.