Managing multigenerational workforce : how to bridge the generation gaps?
Romo, Annastiina (2012)
Romo, Annastiina
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012060812276
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012060812276
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia sukupolvien välisiä eroja työtavoissa, arvoissa ja odotuksissa työtä kohtaan. Tarkoituksena oli myös selvittää, onko työn toimeksiantajan, Rantasipi Laajavuoressa toimivan ravintola Salintintin, työntekijöiden välille päässyt muodostumaan sukupolvikuiluja ja ovatko he pystyneet luomaan työympäristön, jossa eri-ikäiset pystyvät toimimaan yhdessä. Tutkimukseen pyrittiin saamaan osallistujia seuraavista sukupolvista: suuret ikäluokat (1946-1964), sukupolvi X (1965-1980), sukupolvi Y (1980-1995) ja sukupolvi Z (1995- ).
Tutkimuksessa käytettiin sekä kvantitatiivista että kvalitatiivista tutkimusmenetelmää. Aineisto kerättiin maaliskuussa 2012 Salitintin työntekijöiltä kyselylomakkeen avulla. Kysymyslomakkeita jaettiin yhteensä 25 kappaletta: 20 kopiota suomeksi ja 5 englanniksi. Tavoitteena oli saada mahdollisimman monta vastausta. Kyselyyn vastasi 13 työntekijää, joten vastausprosentiksi voidaan laskea 52 %. Tulokset analysoitiin SPSS-ohjelman avulla.
Tulokset osoittivat eri sukupolvien välillä olevan joitain eroja. Ne paljastivat myös työntekijöiden olevan tietoisia eroista ja pystyvän sopeutumaan työskentelyyn eri-ikäisten kanssa. Tulokset antoivat myös ymmärtää, että työntekijät ovat tyytyväisiä ravintolan johtoon. Yhteenvetona voidaan siis todeta, että ravintola Salitintti on ajan tasalla ikäjohtamisessa ja osaa tukea eri-ikäisten yhteistyötä tarpeeksi.
Opinnäytetyö sisältää ideoita ja keinoja, kuinka voidaan johtaa monista sukupolvista koostuvaa työyhteisöä. Aihe on hyvin ajankohtainen, joten siitä hyötyvät monet yritykset ravintola Salitintin lisäksi.
Tutkimuksessa käytettiin sekä kvantitatiivista että kvalitatiivista tutkimusmenetelmää. Aineisto kerättiin maaliskuussa 2012 Salitintin työntekijöiltä kyselylomakkeen avulla. Kysymyslomakkeita jaettiin yhteensä 25 kappaletta: 20 kopiota suomeksi ja 5 englanniksi. Tavoitteena oli saada mahdollisimman monta vastausta. Kyselyyn vastasi 13 työntekijää, joten vastausprosentiksi voidaan laskea 52 %. Tulokset analysoitiin SPSS-ohjelman avulla.
Tulokset osoittivat eri sukupolvien välillä olevan joitain eroja. Ne paljastivat myös työntekijöiden olevan tietoisia eroista ja pystyvän sopeutumaan työskentelyyn eri-ikäisten kanssa. Tulokset antoivat myös ymmärtää, että työntekijät ovat tyytyväisiä ravintolan johtoon. Yhteenvetona voidaan siis todeta, että ravintola Salitintti on ajan tasalla ikäjohtamisessa ja osaa tukea eri-ikäisten yhteistyötä tarpeeksi.
Opinnäytetyö sisältää ideoita ja keinoja, kuinka voidaan johtaa monista sukupolvista koostuvaa työyhteisöä. Aihe on hyvin ajankohtainen, joten siitä hyötyvät monet yritykset ravintola Salitintin lisäksi.