Emotional Welfare and Job Satisfaction in a Chain Restaurant
Pesonen, Terhi (2012)
Pesonen, Terhi
Saimaan ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012082213215
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012082213215
Tiivistelmä
Henkinen työhyvinvointi on vasta viime vuosina herättänyt kunnolla median ja tutkijoiden huomion vaikka kyseinen aihe on ollut ihmisten tietoudessa jo pit-kään. Työntekijöiden henkinen työhyvinvointi sekä työtyytyväisyys ovat tänä päivänä osa useiden yritysten päämäärälausuntoa. Tämän tutkimuspohjaisen opinnäytetyön tarkoituksena on korostaa ja tuoda julki henkisen työhyvinvoinnin tärkeys työyhteisöissä sekä tarkastella päätekijöitä työpaikalla, joilla on vaikutus henkiseen työhyvinvointiin.
Opinnäytetyön teoreettinen osuus käsitteli perustietoa ja käsitteitä henkisestä työhyvinvoinnista, kommunikaatiotaidoista työyhteisössä sekä esimiestaitojen vaikutuksesta työntekijöiden henkiseen hyvinvointiin työpaikalla. Teoreettisen tiedon lähteinä käytettiin kirjallisuutta, artikkeleita sekä Internet – lähteitä. Tut-kimuksellinen osio keskittyi henkisen työhyvinvoinnin tämänhetkiseen tilaan yhteistyöravintolassa sekä työyhteisön työtyytyväisyyteen viimeisen viiden vuoden aikana. Tieto näistä kerättiin yhteistyöravintolan henkilökunnalta syvähaastattelujen ja työtyytyväisyyskyselyjen avulla.
Opinnäytetyön tuloksena voidaan todeta, että henkisen työhyvinvoinnin tila yhteistyöravintolassa on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Työtyytyväisyys on myös kasvanut ennätyksellisen paljon viimeisen vuoden aikana. Neljän edellisen vuoden aikana työtyytyväisyyskyselyjen tulokset heittelivät vuorovuosin ylös alas, mutta viimeisen vuoden 2010 ja 2011 välillä on tapahtunut suurin muutos positiivisempaan suuntaan. Suurimmiksi tekijöiksi, jotka vaikuttivat henkisen työhyvinvoinnin paranemiseen, mainittiin päällikön vaihtuminen sekä osittainen henkilökunnan vaihtuvuus.
Opinnäytetyön teoreettinen osuus käsitteli perustietoa ja käsitteitä henkisestä työhyvinvoinnista, kommunikaatiotaidoista työyhteisössä sekä esimiestaitojen vaikutuksesta työntekijöiden henkiseen hyvinvointiin työpaikalla. Teoreettisen tiedon lähteinä käytettiin kirjallisuutta, artikkeleita sekä Internet – lähteitä. Tut-kimuksellinen osio keskittyi henkisen työhyvinvoinnin tämänhetkiseen tilaan yhteistyöravintolassa sekä työyhteisön työtyytyväisyyteen viimeisen viiden vuoden aikana. Tieto näistä kerättiin yhteistyöravintolan henkilökunnalta syvähaastattelujen ja työtyytyväisyyskyselyjen avulla.
Opinnäytetyön tuloksena voidaan todeta, että henkisen työhyvinvoinnin tila yhteistyöravintolassa on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Työtyytyväisyys on myös kasvanut ennätyksellisen paljon viimeisen vuoden aikana. Neljän edellisen vuoden aikana työtyytyväisyyskyselyjen tulokset heittelivät vuorovuosin ylös alas, mutta viimeisen vuoden 2010 ja 2011 välillä on tapahtunut suurin muutos positiivisempaan suuntaan. Suurimmiksi tekijöiksi, jotka vaikuttivat henkisen työhyvinvoinnin paranemiseen, mainittiin päällikön vaihtuminen sekä osittainen henkilökunnan vaihtuvuus.