Anniskeluosaamisen kehittämishanke
Kataja, Tua (2012)
Kataja, Tua
Laurea-ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012091413646
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012091413646
Tiivistelmä
Tämä raportti kuvaa anniskeluosaamisen kehittämishanketta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli anniskeluosaamista kartoittamalla tuottaa uusi työkalu yhteistyökumppanina toimineen Anniskeluravintolan käyttöön. Kehittämisehdotuksen tavoitteena on helpottaa ravintolan päälliköiden työtä anniskelutyön kehittämisessä.
Kehittämishanke toteutettiin Anniskeluravintolassa, jossa keskityttiin kehittämään yövuoroissa toimivan anniskeluhenkilökunnan anniskeluosaamista. Yhteistyökumppanina toimi Uudellamaalla toimiva keskisuuri yksikkö ravintola-alalta. Anniskeluravintolassa työskenteli anniskeluosaamisen kehittämishankkeen aikaan 14 anniskeluhenkilökunnan jäsentä.
Työn teoreettinen viitekehys avaa anniskeluosaamista asiakaspalveluosaamisen, anniskelun omavalvonnan, henkilökohtaisen osaamisen ja ammatillisen osaamisen näkökulmista. Anniskeluosaaminen ei ole ennestään tunnettu käsite vaan se on rakennettu tätä kehittämishanketta varten työn tekijän toimesta.
Hankkeessa käytettiin osaamisen kartoittamisessa menetelminä osaamisympyrää ja havainnointia. Osaamiskartoituksen kaikkien vaiheiden osalta pidettiin tiivistä yhteistyötä Anniskeluravintolan ravintolapäällikköön ja vuoropäällikköön. Kartoituksen pohjalta määriteltyä osaamisvajetta varten esiteltiin kehittämismenetelmät ja päätelmät osaamisvajeen korjaamiseksi.
Päälliköiden työtä helpottavaksi työkaluksi syntyi anniskeluosaamisen kehittämisehdotus. Yhteisyökumppanin arvion mukaan kehitetty työkalu on organisaation tarpeet huomioiden toteutettu ja tulevaisuudessa hyödynnettävissä anniskeluosaamisen kehittämiseksi.
Kehittämishanke toteutettiin Anniskeluravintolassa, jossa keskityttiin kehittämään yövuoroissa toimivan anniskeluhenkilökunnan anniskeluosaamista. Yhteistyökumppanina toimi Uudellamaalla toimiva keskisuuri yksikkö ravintola-alalta. Anniskeluravintolassa työskenteli anniskeluosaamisen kehittämishankkeen aikaan 14 anniskeluhenkilökunnan jäsentä.
Työn teoreettinen viitekehys avaa anniskeluosaamista asiakaspalveluosaamisen, anniskelun omavalvonnan, henkilökohtaisen osaamisen ja ammatillisen osaamisen näkökulmista. Anniskeluosaaminen ei ole ennestään tunnettu käsite vaan se on rakennettu tätä kehittämishanketta varten työn tekijän toimesta.
Hankkeessa käytettiin osaamisen kartoittamisessa menetelminä osaamisympyrää ja havainnointia. Osaamiskartoituksen kaikkien vaiheiden osalta pidettiin tiivistä yhteistyötä Anniskeluravintolan ravintolapäällikköön ja vuoropäällikköön. Kartoituksen pohjalta määriteltyä osaamisvajetta varten esiteltiin kehittämismenetelmät ja päätelmät osaamisvajeen korjaamiseksi.
Päälliköiden työtä helpottavaksi työkaluksi syntyi anniskeluosaamisen kehittämisehdotus. Yhteisyökumppanin arvion mukaan kehitetty työkalu on organisaation tarpeet huomioiden toteutettu ja tulevaisuudessa hyödynnettävissä anniskeluosaamisen kehittämiseksi.