Miten tuottaa, myydä ja toteuttaa ravintolaesitys oman yrityksen kautta?
Mäkäräinen, Heikki (2012)
Lataukset:
Mäkäräinen, Heikki
Lahden ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012120317997
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012120317997
Tiivistelmä
Tutkin opinnäytetyössäni ravintolaesityksen tuotantoprosessia oman yrityksen kautta. Etenen aloittaen esityksen tuotantopäätöksestä, esityksen valmistamisen ja markkinoimisen kautta aina esityksen toteutukseen asti. Pohjamateriaalina yritystoiminnassa käytän Olli Leppäsen ja Päivi Partasen teosta ”Yrityksen perustajan pikaopas” (2011) ja teatterituotannossa Jukka Hytin ”Teatterituottajan opas” (2005). Kyseessä on taiteellis-toiminnallinen tapaustutkimus, jonka kohteena on firmani Sheikkis Oy:n ja vapaan musiikkiteatteriryhmämme Suomen Musiikkiteatteriensemble ry:n tuottamat ”Time Travel -musikaalikabaree” -esitykset Lahden ravintola Fellmanniassa joulukuussa 2011. Opinnäytetyön liitteeksi liitän DVD-taltioinnin esityksestä. Käytän työssäni aihetta käsitteleviä lähteitä ja havainnollistan asioita Time Travelin syksyn 2012 tuotantoprosessin avulla vertaamalla näiden kahden syksyn tuotantoja keskenään. Avaan pohjatiedoksi myös yritystoiminnan ja teatterituottamisen perusteita. Tavoitteeni on pohtia syksyn 2011 tuotantoprosessin onnistumista ja, mitä siinä olisi voinut tehdä paremmin.