Juustot ja juomat -teemaoppaan suunnittelu Komilan Köökki henkilöstöravintolalle
Kovalainen, Minna (2012)
Kovalainen, Minna
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012120217786
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012120217786
Tiivistelmä
Tämän työn tarkoituksena oli suunnitella opas henkilökunnalle teemallisten ruokatarjoilujen järjestämiseen. Opinnäytetyön toimeksiantaja oli Fazer Amican ravintola Komilan köökki. Opas sisältää kolme erilaista juusto- ja juoma-menuta. Oppaaseen on valittu suomalaisia juustoja ja niihin sopivia juomia. Oppaan tarkoituksena on helpottaa Komilan köökin henkilöstöä kokous- ja juhlatarjoilujen suunnittelussa ja antaa suuntaa niistä makuyhdistelmistä, jotka sopivat hyvin juustojen kanssa tarjottavaksi.
Opinnäytetyö on luonteeltaan toiminnallinen. Oppaan suunnittelussa on käytetty tuotekehityksen menetelmää, jossa on edetty palvelupaketin kehitysprosessin mukaisesti. Työ koostuu oppaasta ja sitä tukevasta teoriaviitekehyksestä.
Opinnäytetyön tuloksena valmistui teemaopas, joka sisältää kolme erilaista menua, kuvaukset juustoista niihin sopivista juomista, juustoihin liittyvän esillelaiton sekä tarjoilun ja ruokaohjeet. Oppaan avulla henkilökunnan on helppo myydä teemallisia menuita asiakkailleen.
Opinnäytetyö on luonteeltaan toiminnallinen. Oppaan suunnittelussa on käytetty tuotekehityksen menetelmää, jossa on edetty palvelupaketin kehitysprosessin mukaisesti. Työ koostuu oppaasta ja sitä tukevasta teoriaviitekehyksestä.
Opinnäytetyön tuloksena valmistui teemaopas, joka sisältää kolme erilaista menua, kuvaukset juustoista niihin sopivista juomista, juustoihin liittyvän esillelaiton sekä tarjoilun ja ruokaohjeet. Oppaan avulla henkilökunnan on helppo myydä teemallisia menuita asiakkailleen.