Perehdyttäminen
Immonen, Laura (2013)
Immonen, Laura
Hämeen ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201302062102
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201302062102
Tiivistelmä
Opinnäytetyönäni laadin perehdyttämiskansion Salon Rautia K-maatalouteen. Työtä tehdessäni keskeisimmät tutkimuskysymykseni olivat perehdytysprosessin selvitys ja hyvän perehdytyksen toteuttaminen. Toimeksiantajana toimii kauppias itse. Työni koostuu kahdesta osasta, toiminnallisesta sekä kirjallisesta osiosta. Kirjallisuusosiossa avaan perehdyttämistä käsitteenä sekä pohdin toimeksiantajayrityksen perehdyttämisen nykytilaa ja mahdollisia kehityskohteita. Toiminnallisena osiona laadin yritykselle perehdytyskansion, josta löytyy työyhteisön tarvitsemia tärkeitä asioita niin, että se palvelee sekä nykyisiä että uusia työntekijöitä. Viittaan kirjallisuusosiossa alan kirjallisuuteen sekä vertaan yrityksessä saamaani perehdytystä niihin. Suoritin myös perehdytysoppaan sisältöön liittyvän pienimuotoisen haastattelun. Perehdyttäminen on käsitteenä laajentunut kattamaan työnopastuksen lisäksi yhä enemmän organisaatioon ja yrityksen sisäiseen hallintoon liittyviä asioita, joten prosessinakin se on kasvanut huomattavasti. Tosiasia perehdyttämisen haasteellisuudessa on, ettei siihen tarvittavaa aikaa tahdo useinkaan löytyä ja siitä saatavaa hyötyä ei nähdä. Selvitin toimeksiantajayrityksen perehdytyksen puutteita ja laadin kehittämisehdotuksia, sillä tällä hetkellä perehdytys keskittyy enemmän työnopastukseen.