Työntekijöiden hyvinvointi ammattikeittiössä muutosten keskellä
Kärnä, Sara (2013)
Kärnä, Sara
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013052410665
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013052410665
Tiivistelmä
Nykyajan yritysmaailmassa mylläävät jatkuvat muutokset. Muutosten johtamisesta on tulossa yhä enemmissä määrin päivittäisjohtamista. Muutosten vaikutusta työtekijöiden hyvinvointiin ei voida kiistää. Suuren muutoksen keskellä on haasteellista huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista, ellei muutosta suunnitellessa sitä ole otettu huomioon. Työhyvinvointi puhututtaa aina. Niin fyysisen kuin psyykkisen hyvinvoinnin merkitystä työmotivaation ja työtehon suhteen ei voida väheksyä. Hyvinvoivan henkilöstön sanotaan olevan menestyvän yrityksen perusta.
Halusin opinnäytetyössäni selvittää miten muutokset vaikuttavat työntekijöiden hyvinvointiin ja sen kautta työmotivaatioon. Selvitykseni kohteena oli Servican keittiö Kuopion Harjulan sairaalassa. Keittiön toiminnassa ovat viimeaikoina puhaltaneet muutoksen tuulet. Keittiön toiminta siirtyi Servicalle tammikuussa 2012 ja nyt syyskuussa 2013 keittiön toimintaa ollaan supistamassa, jolloin kaikille työntekijöille ei voida taata samoja työtehtäviä. Opinnäytetyössäni selvitin miten työntekijät voivat tällä hetkellä, millainen on heidän tämänhetkinen työmotivaationsa sekä mitkä asiat heitä motivoivat työssään. Muutosjohtamisen kannalta olennaista oli myös selvittää, ovatko työntekijät mielestään saaneet tarpeeksi tietoa muutoksesta ja miten tieto on vaikuttanut heidän työmotivaatioonsa. Selvityksen tein puolistrukturoidulla lomakehaastattelulla ja vastausprosentti kyselyssäni oli 75 %.
Tulosten perusteella voidaan todeta, että työntekijöiden hyvinvointi nykytila on kohtalaisen hyvä. Kaksi kolmesta vastaajasta tulee mielellään töihin ja 70 % vastaajista pitävät työtehtäviään mielekkäinä. Työntekijöiden hyvinvointia alentavat jatkuva kiire sekä työpaikan huonontunut työilmapiiri. Työntekijöiden työmotivaatiota lisäävät työkaverit, työn mukavuus, asiakkailta saatu palaute sekä hyvä työilmapiiri. Vastaajat kertoivat, ettei muutos ole ratkaisevasti vaikuttanut heidän työmotivaatioonsa. Kuitenkin työmotivaatio oli kasvanut niillä, jotka olivat jo saaneet tiedon töiden jatkumisesta. Muutosjohtamisessa tiedotukseen oltiin pettyneitä. Työntekijät kokivat ettei tietoa muutoksesta ollut annettu heille tai annettu tieto oli väärää. Työntekijät olisivat myös kaivanneet tukea muutosprosessin aikana. Tueksi toivottiin avointa keskustelua sekä toimivaa tiedotusta.
Halusin opinnäytetyössäni selvittää miten muutokset vaikuttavat työntekijöiden hyvinvointiin ja sen kautta työmotivaatioon. Selvitykseni kohteena oli Servican keittiö Kuopion Harjulan sairaalassa. Keittiön toiminnassa ovat viimeaikoina puhaltaneet muutoksen tuulet. Keittiön toiminta siirtyi Servicalle tammikuussa 2012 ja nyt syyskuussa 2013 keittiön toimintaa ollaan supistamassa, jolloin kaikille työntekijöille ei voida taata samoja työtehtäviä. Opinnäytetyössäni selvitin miten työntekijät voivat tällä hetkellä, millainen on heidän tämänhetkinen työmotivaationsa sekä mitkä asiat heitä motivoivat työssään. Muutosjohtamisen kannalta olennaista oli myös selvittää, ovatko työntekijät mielestään saaneet tarpeeksi tietoa muutoksesta ja miten tieto on vaikuttanut heidän työmotivaatioonsa. Selvityksen tein puolistrukturoidulla lomakehaastattelulla ja vastausprosentti kyselyssäni oli 75 %.
Tulosten perusteella voidaan todeta, että työntekijöiden hyvinvointi nykytila on kohtalaisen hyvä. Kaksi kolmesta vastaajasta tulee mielellään töihin ja 70 % vastaajista pitävät työtehtäviään mielekkäinä. Työntekijöiden hyvinvointia alentavat jatkuva kiire sekä työpaikan huonontunut työilmapiiri. Työntekijöiden työmotivaatiota lisäävät työkaverit, työn mukavuus, asiakkailta saatu palaute sekä hyvä työilmapiiri. Vastaajat kertoivat, ettei muutos ole ratkaisevasti vaikuttanut heidän työmotivaatioonsa. Kuitenkin työmotivaatio oli kasvanut niillä, jotka olivat jo saaneet tiedon töiden jatkumisesta. Muutosjohtamisessa tiedotukseen oltiin pettyneitä. Työntekijät kokivat ettei tietoa muutoksesta ollut annettu heille tai annettu tieto oli väärää. Työntekijät olisivat myös kaivanneet tukea muutosprosessin aikana. Tueksi toivottiin avointa keskustelua sekä toimivaa tiedotusta.