Suurtalouskokkina pääkaupunkiseudulla : Catering-alan ammattitaitovaatimukset muutoksessa
Teittinen, Leena (2009)
Teittinen, Leena
Laurea-ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200912117714
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200912117714
Tiivistelmä
Tutkimuksen tavoitteena oli saada alan työnantajien, työntekijöiden ja koulutuksen edustajien käsitykset siitä, mitä pääkaupunkiseudulla tulee suurtalouskokkien osata nyt ja tulevaisuudessa.Tavoitteena oli myös tuottaa opinnäytetyö, jota voi hyödyntää 1.8.2010 alkavan hotelli-, ravintola- ja catering-alan tutkinnonperusteiden mukaan tehdyissä koulukohtaisissa opetussuunnitelmissa painottuen erityisesti pääkaupunkiseudulle. Tarkoitus oli tuoda samalla esille catering-alan ammattitaitovaatimusten muutos aikajaksolla 1995 – 2010.
Pääkaupunkiseutua koskeva aineisto koottiin tarkkaan valikoiduilta vastaajilta kyselylomakkeella ja vastauksia tarkasteltiin vertailututkimusmenetelmällä. Tarkastelussa käytettiin myös alan ajantasaista tutkimusaineistoa ja henkilökohtaista perehtyneisyyttä.
Tuloksena muodostui selvitys pääkaupunkiseudun keskeisimpien työnantajien, työntekijöiden ja opetusalan edustajien käsityksistä alueen suurtalouskokkien ammattitaitovaatimuksista. Samalla nousi esiin koko tutkimusaineiston perusteella catering-alan muutos yleisesti.
Tutkimukseen osallistuneet osoittivat, että pääkaupunkiseudulla alan toimijat ovat aktiivisia, asiansa tuntevia ja halukkaita kehittämään catering-alan ja suurtalouskokkien koulutusta.
Pääkaupunkiseutua koskeva aineisto koottiin tarkkaan valikoiduilta vastaajilta kyselylomakkeella ja vastauksia tarkasteltiin vertailututkimusmenetelmällä. Tarkastelussa käytettiin myös alan ajantasaista tutkimusaineistoa ja henkilökohtaista perehtyneisyyttä.
Tuloksena muodostui selvitys pääkaupunkiseudun keskeisimpien työnantajien, työntekijöiden ja opetusalan edustajien käsityksistä alueen suurtalouskokkien ammattitaitovaatimuksista. Samalla nousi esiin koko tutkimusaineiston perusteella catering-alan muutos yleisesti.
Tutkimukseen osallistuneet osoittivat, että pääkaupunkiseudulla alan toimijat ovat aktiivisia, asiansa tuntevia ja halukkaita kehittämään catering-alan ja suurtalouskokkien koulutusta.