Muutosjohtaminen tuotekehitysprosessin työkaluna Imatran kylpylän ravintolassa
Rapa, Janne (2013)
Rapa, Janne
Saimaan ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060613224
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060613224
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli tuotekehitys ravintolassa. Opinnäytetyössä tekijä suunnitteli uuden ruokalistan ravintola Pistaasiin. Yhteistyökumppanina toimi Imatran kylpylä Oy. Opinnäytetyön laatija oli mukana jokaisessa toiminnallisen vaiheen osa-alueessa. Aihe opinnäytetyöhön tuli opinnäytetyön laatijan ja yhteistyökumppanin kiinnostuksen myötä. Tekijä halusi tehdä opinnäytetyön työpaikalleen ja sieltä osoitettiin omaa kiinnostusta opinnäytetyötä kohtaan.
Opinnäytetyön casena oli suunnitella uusi ruokalista uuteen ravintolaan. Samalla tarkasteltiin muutosjohtamista tuotekehityksen työkaluna. Muutosten vaikutuksia muihin työntekijöihin opinnäytetyön laatija havainnoi työpaikallaan. Tietoa etsittiin Internetin ja kirjallisuuden avulla. Opinnäytetyön tekijä hankki tietoa myös haastattelujen avulla.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi uusi ruokalista. Ruokalistasta tuli hyvin kilpailukykyinen ja myyvä. Ruokalistan suunnittelu onnistui siis hyvin ja lyhyessä ajassa koottu ja suunniteltu lista toimii erinomaisesti.
Muutosjohtamista tutkiessa esille tuli tärkeitä asioita: muutosjohtamisen työkaluihin kuuluvat sisäinen markkinointi, motivointi ja sitouttaminen sekä tiedottaminen. Nämä työkalut ovat erittäin tärkeitä muutosjohtamisessa ja niitä ei pidä unohtaa. Muutosjohtamisessa pitää osata johtaa ihmisiä, jotta haluttuun tavoitteeseen muutoksessa päästään mahdollisimman helposti.
Opinnäytetyön casena oli suunnitella uusi ruokalista uuteen ravintolaan. Samalla tarkasteltiin muutosjohtamista tuotekehityksen työkaluna. Muutosten vaikutuksia muihin työntekijöihin opinnäytetyön laatija havainnoi työpaikallaan. Tietoa etsittiin Internetin ja kirjallisuuden avulla. Opinnäytetyön tekijä hankki tietoa myös haastattelujen avulla.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi uusi ruokalista. Ruokalistasta tuli hyvin kilpailukykyinen ja myyvä. Ruokalistan suunnittelu onnistui siis hyvin ja lyhyessä ajassa koottu ja suunniteltu lista toimii erinomaisesti.
Muutosjohtamista tutkiessa esille tuli tärkeitä asioita: muutosjohtamisen työkaluihin kuuluvat sisäinen markkinointi, motivointi ja sitouttaminen sekä tiedottaminen. Nämä työkalut ovat erittäin tärkeitä muutosjohtamisessa ja niitä ei pidä unohtaa. Muutosjohtamisessa pitää osata johtaa ihmisiä, jotta haluttuun tavoitteeseen muutoksessa päästään mahdollisimman helposti.