Tuotekehitys Katri Antell Kahvila Kalevankulmaan
Parviainen, Anu (2014)
Parviainen, Anu
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201402082144
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201402082144
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi oululainen vuonna 1880 toimintansa aloittanut perheyritys Katri Antell Oy, joka on laajentanut toimialaansa leipomosta ja kahvilasta catering- sekä ravintola-alalle. Katri Antell Oy avasi syyskuussa 2013 Antell Kalevankulman kahvilan Oulun keskustaan.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää kahvilatuotteita Katri Antell Kalevankulman kahvilaan. Tavoitteena oli tuotteistaa helppoa, toimivaa, maukasta ja nopeaa syötävää asiakkaille mukaan otettavaksi tai paikan päällä nautittavaksi.
Opinnäytetyö oli toiminnallinen opinnäytetyö, jossa kahvilatuotteiden suunnittelussa edettiin tuotekehityspro-sessin mukaisesti. Lopputuotteena syntyi Kalevankulman kahvilaan henkilökunnan käyttöön kahvilatuotteiden tuotekansio. Tuotteiden suunnittelussa otettiin huomioon tila, asiakkaat, ruokatrendit sekä tuotekansion viimeis-telyvaiheessa tuotekansion toimivuus. Lopullisia tuotteita oli arvioimassa henkilökunnasta koostunut asiantunti-jaraati.
Tuloksena syntyi tuotekansio Kalevankulman kahvilalle, jossa on reseptit, raaka-aineet ja hinnat sekä katelaskelmat ja valokuvat, joilla pystytään takaamaan myös tuotelaatu asiakkaille. Kansiosta löytyy kahvilaan makeita ja suolaisia leivonnaisia ja se on käytettävissä kaikissa Katri Antell Oy:n kahviloissa.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää kahvilatuotteita Katri Antell Kalevankulman kahvilaan. Tavoitteena oli tuotteistaa helppoa, toimivaa, maukasta ja nopeaa syötävää asiakkaille mukaan otettavaksi tai paikan päällä nautittavaksi.
Opinnäytetyö oli toiminnallinen opinnäytetyö, jossa kahvilatuotteiden suunnittelussa edettiin tuotekehityspro-sessin mukaisesti. Lopputuotteena syntyi Kalevankulman kahvilaan henkilökunnan käyttöön kahvilatuotteiden tuotekansio. Tuotteiden suunnittelussa otettiin huomioon tila, asiakkaat, ruokatrendit sekä tuotekansion viimeis-telyvaiheessa tuotekansion toimivuus. Lopullisia tuotteita oli arvioimassa henkilökunnasta koostunut asiantunti-jaraati.
Tuloksena syntyi tuotekansio Kalevankulman kahvilalle, jossa on reseptit, raaka-aineet ja hinnat sekä katelaskelmat ja valokuvat, joilla pystytään takaamaan myös tuotelaatu asiakkaille. Kansiosta löytyy kahvilaan makeita ja suolaisia leivonnaisia ja se on käytettävissä kaikissa Katri Antell Oy:n kahviloissa.