Tervetuloa pro-joukkoomme! : perehdytysopas Golf Talman klubiravintolaan
Björkman, Julia (2014)
Björkman, Julia
Lahden ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403102969
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403102969
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö, joka koostuu kahdesta osasta, teoriaosuudesta ja tuotoksesta. Tämä opinnäytetyö on tehty toimeksiantona Golf Talman klubiravintolalle.
Tässä opinnäytetyössä tavoitteena oli käsitellä sellaisia henkilöstöasioita, jotka koen tärkeiksi etenkin kausiravintolassa, missä työnteon aloittamisen tulee sujua mahdollisimman vaivattomasti. Tämän opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään perehdyttämistä ja rekrytointia, sillä nämä asiat ovat tärkeästi kytköksissä toisiinsa. Tässä työssä selvitetään, mitä rekrytointi- ja perehdytysprosessiin kuuluu. Työssä tarkastellaan myös henkilöstön motivointia, sillä motivoitunut henkilökunta varmistaa kauden onnistumisen kausiravintolassa.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tuotoksena syntyi perehdytysopas Golf Talman klubiravintolaan. Perehdytysopas on suunnattu salin uusille työntekijöille. Perehdytysopas on tarkoitettu myös vanhoille työntekijöille muistin tueksi. Tuotoksesta muodostui tiivis infopaketti, jonka avulla voidaan helpottaa ja nopeuttaa uusien työntekijöiden perehdyttämistä uusiin työtehtäviin. Perehdytysoppaasta löytyy yksityiskohtaisia tehtäväkuvauksia ravintolan päivittäistoiminnoista ja niistä on korostettu tärkeimmät asiat. Näin tehtävistä itsenäisesti suoriutuminen onnistuu myös vähemmällä ravintola-alan työkokemuksella. Tuotokseen on liitetty myös päivitetyt aamu- ja iltavuoron tarkistuslistat, joiden käyttö helpottaa jokapäiväistä työskentelyä klubiravintolassa. Tuotos on tarkoitus ottaa käyttöön kauden 2014 alussa, joten siitä ei vielä ole saatavilla käyttäjäkokemuksia. Tuotos on toimeksiantajan pyynnöstä salainen.
Tässä opinnäytetyössä tavoitteena oli käsitellä sellaisia henkilöstöasioita, jotka koen tärkeiksi etenkin kausiravintolassa, missä työnteon aloittamisen tulee sujua mahdollisimman vaivattomasti. Tämän opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään perehdyttämistä ja rekrytointia, sillä nämä asiat ovat tärkeästi kytköksissä toisiinsa. Tässä työssä selvitetään, mitä rekrytointi- ja perehdytysprosessiin kuuluu. Työssä tarkastellaan myös henkilöstön motivointia, sillä motivoitunut henkilökunta varmistaa kauden onnistumisen kausiravintolassa.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tuotoksena syntyi perehdytysopas Golf Talman klubiravintolaan. Perehdytysopas on suunnattu salin uusille työntekijöille. Perehdytysopas on tarkoitettu myös vanhoille työntekijöille muistin tueksi. Tuotoksesta muodostui tiivis infopaketti, jonka avulla voidaan helpottaa ja nopeuttaa uusien työntekijöiden perehdyttämistä uusiin työtehtäviin. Perehdytysoppaasta löytyy yksityiskohtaisia tehtäväkuvauksia ravintolan päivittäistoiminnoista ja niistä on korostettu tärkeimmät asiat. Näin tehtävistä itsenäisesti suoriutuminen onnistuu myös vähemmällä ravintola-alan työkokemuksella. Tuotokseen on liitetty myös päivitetyt aamu- ja iltavuoron tarkistuslistat, joiden käyttö helpottaa jokapäiväistä työskentelyä klubiravintolassa. Tuotos on tarkoitus ottaa käyttöön kauden 2014 alussa, joten siitä ei vielä ole saatavilla käyttäjäkokemuksia. Tuotos on toimeksiantajan pyynnöstä salainen.