Perehdytyskansio ravintola Ranchiin
Ulander, Katja (2007)
Ulander, Katja
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2007
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002092022
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002092022
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni koskee perehdyttämistä ravintola Ranchissa. Perehdyttäminen tarkoittaa
kaikkia niitä asioita, joiden avulla työntekijä oppii omat uudet työtehtävänsä ja tutustuu
työympäristöönsä. Näiden asioiden avulla työntekijä saadaan mahdollisimman nopeasti
tuottavaksi.
Opinnäytetyössäni oli tarkoituksena tarkastella perehdyttämistä eri näkökulmista ja suhteuttaa
sitä johtamisen kokonaisuuteen. Halusin tuottaa mahdollisimman kattavasti palvelevan
perehdytysoppaan josta on apua organisaatioon saapuville uusille työntekijöille.
Opinnäytetyöni on toteutettu toiminnallisena opinnäytetyönä. Toimeksiannon sain jo keväällä
2005 silloiselta esimieheltäni, jonka mukaan tällaiselle työlle olisi tarvetta hänen ravintolassaan.
Tiedon tämän työn tekemiseen olen kerännyt keskustelemalla yrityksen
työntekijöiden kanssa, sekä omaa kokemuspohjaani hyväksi käyttäen. Perehdytysopasta
työstäessäni, olen tutustunut paljon jo olemassa olevia perehdytysmateriaaleja sekä aiheeseen
liittyvää kirjallisuutta. Opinnäytetyöprosessin aikana yritin asettaa itseni uuden
työntekijän rooliin, ja syventyä aiheeseen tätä kautta, jotta saisin kerrottua asiat mahdollisimman
selkeästi, mutta kuitenkin hyvin perinpohjaisesti.
Teoriaosuuteni kertoo johtamisesta ja perehdyttämisestä osana sitä. Johtaminen on otettu
alkuun pohjustamaan perehdyttämistä, sillä hyvä perehdyttäminen vaatii usein hyviä johtamisen
taitoja. Johtaminen on rajattu henkilöstöjohtamiseen ja palveluyrityksen johtamiseen.
kaikkia niitä asioita, joiden avulla työntekijä oppii omat uudet työtehtävänsä ja tutustuu
työympäristöönsä. Näiden asioiden avulla työntekijä saadaan mahdollisimman nopeasti
tuottavaksi.
Opinnäytetyössäni oli tarkoituksena tarkastella perehdyttämistä eri näkökulmista ja suhteuttaa
sitä johtamisen kokonaisuuteen. Halusin tuottaa mahdollisimman kattavasti palvelevan
perehdytysoppaan josta on apua organisaatioon saapuville uusille työntekijöille.
Opinnäytetyöni on toteutettu toiminnallisena opinnäytetyönä. Toimeksiannon sain jo keväällä
2005 silloiselta esimieheltäni, jonka mukaan tällaiselle työlle olisi tarvetta hänen ravintolassaan.
Tiedon tämän työn tekemiseen olen kerännyt keskustelemalla yrityksen
työntekijöiden kanssa, sekä omaa kokemuspohjaani hyväksi käyttäen. Perehdytysopasta
työstäessäni, olen tutustunut paljon jo olemassa olevia perehdytysmateriaaleja sekä aiheeseen
liittyvää kirjallisuutta. Opinnäytetyöprosessin aikana yritin asettaa itseni uuden
työntekijän rooliin, ja syventyä aiheeseen tätä kautta, jotta saisin kerrottua asiat mahdollisimman
selkeästi, mutta kuitenkin hyvin perinpohjaisesti.
Teoriaosuuteni kertoo johtamisesta ja perehdyttämisestä osana sitä. Johtaminen on otettu
alkuun pohjustamaan perehdyttämistä, sillä hyvä perehdyttäminen vaatii usein hyviä johtamisen
taitoja. Johtaminen on rajattu henkilöstöjohtamiseen ja palveluyrityksen johtamiseen.