Työelämän laatu ja työntekijän tuottavuus suurtalousalalla
Helin, Maija (2010)
Helin, Maija
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201001281687
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201001281687
Tiivistelmä
Hyvinvoiva ja työssäviihtyvä – tuottava – henkilökunta on yrityksen menestymisen perusedellytys. Tämän opinnäytetyön tavoitteena on tutkia, miten julkishallinnon suurkeittiöissä ihmiset jaksavat ja pysyvät tuottavana talouden kiristyessä, sekä säästöjä tavoi-teltaessa.
Opinnäytetyö sisältää teoriaa siitä, mitä eri asioita on otettava huomioon, jos haluaa viihtyä työssä mahdollisimman kauan hyväkuntoisena ja sitä kautta tuottavana.
Opinnäytetyön tutkimuksellinen osuus on tehty haastattelututkimuksena. Haastatteluis-sa kartoitettiin työssäjaksamista, sairauspoissaoloja, tuottavuutta sekä työhyvinvointia. Kesällä 2009 haastateltiin neljän erilaisen julkishallinnon suurkeittiöiden henkilöstöä. Tutkimuskohteina oli sairaalan- ja terveyskeskuksen keittiöhenkilöstöä, oppilaitoksen-, sekä puolustusvoimien ruokahuollon henkilökuntaa.
Haastatteluiden perusteella tuloksiin on koottu keittiöhenkilöstöltä kommenttien pohjalta ideoita siitä, miten työelämää pitäisi heidän mielestään kehittää ja sitä kautta lisätä heidän työssäjaksamistaan ja työtyytyväisyyttään eli tuottavuuttaan.
Tutkimuksen tuloksena selvisi, että suurtalousalan työntekijät pitävät alaa fyysisesti ja henkisesti raskaana, mutta he nauttivat työstään. Työympäristöissä kaivataan muutok-sia. Töiden hyvä organisointi, ihmisten kuunteleminen sekä työstä saatava palaute ovat merkittäviä kannusteita työssä jaksamiseen ja -viihtymiseen.
Opinnäytetyö sisältää teoriaa siitä, mitä eri asioita on otettava huomioon, jos haluaa viihtyä työssä mahdollisimman kauan hyväkuntoisena ja sitä kautta tuottavana.
Opinnäytetyön tutkimuksellinen osuus on tehty haastattelututkimuksena. Haastatteluis-sa kartoitettiin työssäjaksamista, sairauspoissaoloja, tuottavuutta sekä työhyvinvointia. Kesällä 2009 haastateltiin neljän erilaisen julkishallinnon suurkeittiöiden henkilöstöä. Tutkimuskohteina oli sairaalan- ja terveyskeskuksen keittiöhenkilöstöä, oppilaitoksen-, sekä puolustusvoimien ruokahuollon henkilökuntaa.
Haastatteluiden perusteella tuloksiin on koottu keittiöhenkilöstöltä kommenttien pohjalta ideoita siitä, miten työelämää pitäisi heidän mielestään kehittää ja sitä kautta lisätä heidän työssäjaksamistaan ja työtyytyväisyyttään eli tuottavuuttaan.
Tutkimuksen tuloksena selvisi, että suurtalousalan työntekijät pitävät alaa fyysisesti ja henkisesti raskaana, mutta he nauttivat työstään. Työympäristöissä kaivataan muutok-sia. Töiden hyvä organisointi, ihmisten kuunteleminen sekä työstä saatava palaute ovat merkittäviä kannusteita työssä jaksamiseen ja -viihtymiseen.