Drinkkilistojen kehittäminen lähituotteista
Kämppi, Elina (2014)
Kämppi, Elina
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405086699
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405086699
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena on drinkkilistojen kehittäminen lähituotteista. Drinkkilistat kehitettiin kahteen Osuuskauppa Suur-Savon ravintolaan: Bar’n’Night Vaakunaan ja Bistro Bariin. Drinkkilistoissa käytettiin neljän Etelä-Savossa sijaitsevan tuottajan tuotteita.
Työn tavoitteina oli tehdä käyttöön tulevat, tilaajaa hyödyttävät ja liikeideaan sopivat drinkkilistat, lähi-tuotteiden käyttö listoissa ja myyntiin tuominen/myynnin lisääminen sekä oman osaamisen, ammattitaidon ja -tiedon lisääminen.
Toiminnallisena opinnäytetyönä raportti on jaettu teoria- ja käytäntöosuuteen. Teoriaan ja viitekehykseen kuuluvat tuotekehitys, drinkkilistojen laatiminen, miksologia, aistinvarainen arviointi sekä kyselytutkimus ja hinnoittelu ja kannattavuuslaskenta. Työn toteutuksesta kertovassa osuudessa käsitellään toteutuksen työvaiheita, tuotteiden valintaa, drinkkien valmistusta raaka-aineista valmiiksi juomasekoituksiksi, hinnoittelua ja katelaskentaa sekä kyselytutkimuksen perusteita. Osa työn teoriasta ja käytännöstä kulkevat tekstissä vetoketjumallin mukaan.
Työn tuloksissa ja johtopäätöksissä on kuvattu tuoteseuranta ja –menekki, kyselytutkimuksen tulokset, johtopäätökset tämän opinnäytetyön hyödyllisyydestä ja käytettävyydestä sekä arviointi työn ja sen tavoitteiden onnistumisesta. Osa työn tuloksista on salaisia.
Opinnäytetyön tuotoksena oli raportin lisäksi kaksi drinkkilistaa ja kuohuviinituotetarjous, kyselytutkimus ja drinkkien teko-ohjeet henkilökunnalle. Drinkkilistojen kehittämisestä syntyi prosessimalli, jota on mahdollisuutta käyttää myös tulevaisuudessa. Malli on kuvattu johtopäätöksissä (kuva 22).
Raportin liitteinä on kahden tuottajan tarkempia tuotetietoja, drinkkilistat, kuohuviinituotetarjous, Bistro Barin drinkkien teko-ohjeet henkilökunnalle (salainen) ja kyselytutkimuskysymykset Bar’n’Night Vaakunaan lähituotteista.
Työn tavoitteina oli tehdä käyttöön tulevat, tilaajaa hyödyttävät ja liikeideaan sopivat drinkkilistat, lähi-tuotteiden käyttö listoissa ja myyntiin tuominen/myynnin lisääminen sekä oman osaamisen, ammattitaidon ja -tiedon lisääminen.
Toiminnallisena opinnäytetyönä raportti on jaettu teoria- ja käytäntöosuuteen. Teoriaan ja viitekehykseen kuuluvat tuotekehitys, drinkkilistojen laatiminen, miksologia, aistinvarainen arviointi sekä kyselytutkimus ja hinnoittelu ja kannattavuuslaskenta. Työn toteutuksesta kertovassa osuudessa käsitellään toteutuksen työvaiheita, tuotteiden valintaa, drinkkien valmistusta raaka-aineista valmiiksi juomasekoituksiksi, hinnoittelua ja katelaskentaa sekä kyselytutkimuksen perusteita. Osa työn teoriasta ja käytännöstä kulkevat tekstissä vetoketjumallin mukaan.
Työn tuloksissa ja johtopäätöksissä on kuvattu tuoteseuranta ja –menekki, kyselytutkimuksen tulokset, johtopäätökset tämän opinnäytetyön hyödyllisyydestä ja käytettävyydestä sekä arviointi työn ja sen tavoitteiden onnistumisesta. Osa työn tuloksista on salaisia.
Opinnäytetyön tuotoksena oli raportin lisäksi kaksi drinkkilistaa ja kuohuviinituotetarjous, kyselytutkimus ja drinkkien teko-ohjeet henkilökunnalle. Drinkkilistojen kehittämisestä syntyi prosessimalli, jota on mahdollisuutta käyttää myös tulevaisuudessa. Malli on kuvattu johtopäätöksissä (kuva 22).
Raportin liitteinä on kahden tuottajan tarkempia tuotetietoja, drinkkilistat, kuohuviinituotetarjous, Bistro Barin drinkkien teko-ohjeet henkilökunnalle (salainen) ja kyselytutkimuskysymykset Bar’n’Night Vaakunaan lähituotteista.