Kajaanin Palvelutalosäätiön ateriapalvelun perehdyttämisopas
Koistinen, Leila (2005)
Koistinen, Leila
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2005
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002182322
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002182322
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tehdä perehdyttämisopas Kajaanin Palveluta-losäätiön ateriapalveluun. Perehdyttäminen tarkoittaa kaikkia niitä keinoja, joiden avulla uutta työntekijää autetaan oppimaan työnsä ja tulemaan organisaation jäseneksi. Olennaista on luoda kokonaiskuva organisaatiosta siten, että tulokas ymmärtää, miten hänen oma työnsä liittyy kokonaisuuteen. Perehdyttämisen tavoitteet yrityksen kannalta ovat tuottavuuden, tehokkuuden ja sitä kautta koko yrityksen imagon parantaminen. Yksilön perehdyttämisestä saamat hyödyt ovat hyvä työmotivaatio, työtyytyväisyys ja epävarmuuden väheneminen.
Työnopastus on tärkeä osa perehdyttämistä. Se on perehdyttämisen vaihe, jossa uudelle työntekijälle opetetaan varsinainen työ sekä työvälineiden ja koneiden oikea ja turvallinen käyttö. Työnopastuksella pyritään myös ohjaamaan työntekijää omatoimisuteen ja itsenäisyyteen. Työnopastuksen edetessä opastettavan taidot karttuvat ja työn laatu ja tehokkuus paranevat. Hyvin hoidettu työnopastus helpottaa myös työyhteisön kuormitusta ja säästää aikaa ja voimia.
Tämän opinnäytetyön ensimmäisessä osassa on koottu teoriatietoa perehdyttämisestä. Tämä osuus sisältää tietoa perehdyttämisen ja työnopastuksen hyödyistä, sisällöstä, suunnittelusta, kohderyhmistä, ongelmista ja kehittämisestä. Teoriaosuudessa pohditaan myös aikuisen oppimista, jonka ymmärtäminen on yksi keskeinen hyvän perehdyttäjän tunnusmerkki. Opinnäytetyön toinen osa on perehdyttämisopas Kajaanin Palvelutalosää-tiön, Sammonkadun palvelutalon ateriapalveluun. Työn pohjana oli jo aikaisemmin sää-tiössä käytetty materiaali, joka nyt koottiin yhdeksi kokonaisuudeksi.
Opas on tarkoitettu apuvälineeksi ateriapalveluun tulevien työntekijöiden perehdyttämi-sessä. Opas sisältää yksityiskohtaisettyöohjeet ateriapalvelun työntekijöille.
Työnopastus on tärkeä osa perehdyttämistä. Se on perehdyttämisen vaihe, jossa uudelle työntekijälle opetetaan varsinainen työ sekä työvälineiden ja koneiden oikea ja turvallinen käyttö. Työnopastuksella pyritään myös ohjaamaan työntekijää omatoimisuteen ja itsenäisyyteen. Työnopastuksen edetessä opastettavan taidot karttuvat ja työn laatu ja tehokkuus paranevat. Hyvin hoidettu työnopastus helpottaa myös työyhteisön kuormitusta ja säästää aikaa ja voimia.
Tämän opinnäytetyön ensimmäisessä osassa on koottu teoriatietoa perehdyttämisestä. Tämä osuus sisältää tietoa perehdyttämisen ja työnopastuksen hyödyistä, sisällöstä, suunnittelusta, kohderyhmistä, ongelmista ja kehittämisestä. Teoriaosuudessa pohditaan myös aikuisen oppimista, jonka ymmärtäminen on yksi keskeinen hyvän perehdyttäjän tunnusmerkki. Opinnäytetyön toinen osa on perehdyttämisopas Kajaanin Palvelutalosää-tiön, Sammonkadun palvelutalon ateriapalveluun. Työn pohjana oli jo aikaisemmin sää-tiössä käytetty materiaali, joka nyt koottiin yhdeksi kokonaisuudeksi.
Opas on tarkoitettu apuvälineeksi ateriapalveluun tulevien työntekijöiden perehdyttämi-sessä. Opas sisältää yksityiskohtaisettyöohjeet ateriapalvelun työntekijöille.