Liiketoimintasuunnitelma
Mansikka, Mikko (2014)
Mansikka, Mikko
Tampereen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405229280
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405229280
Tiivistelmä
Liiketoimintasuunnitelma kuvaa yrityksen toimintaa ja toimii suunnitelmana yrityksen menestyksen kannalta. Liiketoimintasuunnitelma on siis yrityksen liiketoiminta paperille kirjoitettuna.
Yritykseni liikeideana on urheilubaari Tampereen keskustaan. Tampereella ei tällä hetkellä ole vastaavaa baaria, joten tässä on selkeästi markkinarako. Tätä ajatusta tukee myös teettämäni kysely, josta saamani vastaukset selkeyttivät kantaani asiaan.
Tampere on Suomen mittakaavassa iso kaupunki ja potentiaalisia asiakkaitakin olisi siis paljon. Kilpailu on myös kovaa, sillä isot ketjut ovat vahvasti esillä. Tavoitteenani on kuitenkin saada ravintolani menestymään ja saada Tampereen urheiluväki taakseni.
Rahoitussuunnitelman mukaan ravintolalla on potentiaalia saada kovassakin kilpailussa positiivinen tilinpäätös heti ensimmäisen vuoden jälkeen, mikä on hyvä merkki myös jatkoa ajatellen. Maltillisilla menoilla ja maksimoiduilla tuloilla, ravintola on mahdollista perustaa ja saada menestymään Tampereella. Uhat minimoimalla riskit pienenevät ja toiminta on vakaalla pohjalla.
Yritykseni liikeideana on urheilubaari Tampereen keskustaan. Tampereella ei tällä hetkellä ole vastaavaa baaria, joten tässä on selkeästi markkinarako. Tätä ajatusta tukee myös teettämäni kysely, josta saamani vastaukset selkeyttivät kantaani asiaan.
Tampere on Suomen mittakaavassa iso kaupunki ja potentiaalisia asiakkaitakin olisi siis paljon. Kilpailu on myös kovaa, sillä isot ketjut ovat vahvasti esillä. Tavoitteenani on kuitenkin saada ravintolani menestymään ja saada Tampereen urheiluväki taakseni.
Rahoitussuunnitelman mukaan ravintolalla on potentiaalia saada kovassakin kilpailussa positiivinen tilinpäätös heti ensimmäisen vuoden jälkeen, mikä on hyvä merkki myös jatkoa ajatellen. Maltillisilla menoilla ja maksimoiduilla tuloilla, ravintola on mahdollista perustaa ja saada menestymään Tampereella. Uhat minimoimalla riskit pienenevät ja toiminta on vakaalla pohjalla.