Meksikolaistyylinen lounas ravintola Ranchissa
Karjalainen, Karoliina; Oikarinen, Sanna (2007)
Karjalainen, Karoliina
Oikarinen, Sanna
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2007
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002122179
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002122179
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö toteutettiin projektiluontoisesti Kajaanin Ranch Oy:n toimesta. Suunnittelimme
viikon ajaksi meksikolaistyylisen lounaan, jonka toteutimme ravintola Ranchissa lokakuun lopussa 2007.
Halusimme järjestää asiakkaille mieluisan tapahtuman, joka toisi hieman piristystä ja vaihtelua normaalin
lounaan tilalle. Tutkimuksen tarkoituksena oli testata tapahtuman toimivuutta kyseisessä ravintolassa
mahdollisia uusia tapahtumia varten. Tarkastelimme työtä tuotekehityksen kannalta, jossa itse teemaan
sidottu lounas toimi testattavana tuotteena.
Asiakkaat antoivat järjestetystä tapahtumasta palautetta päivittäin. Vastaukset annettiin laadituille kyselylomakkeille,
jotka sisälsivät avoimia kysymyksiä. Keräämämme asiakaspalautteen ja osallistuvan havainnoinnin
perusteella teimme yhteenvedon tapahtumasta, joka osoittautui hyvin onnistuneeksi, tuoden
asiakkaille vaihtelua ja uusia makuelämyksiä normaalin lounastarjonnan tilalle.
Tutkimus osoitti, että tapahtumamme toimi käytännössä. Uusille samankaltaisille projekteille olisi tarvetta
myös tulevaisuudessa, sillä asiakkaiden mielestä järjestetty viikko oli hyvin mielenkiintoinen ja heillä
riitti kiinnostusta tapahtumaan.
Ravintolalla tulisi olla jatkossa itsellään kiinnostusta jatkaa tällaisten tapahtumien järjestämistä, sillä henkilökunta
sekä asiakkaat kaipaavat välillä piristystä arkeen.
viikon ajaksi meksikolaistyylisen lounaan, jonka toteutimme ravintola Ranchissa lokakuun lopussa 2007.
Halusimme järjestää asiakkaille mieluisan tapahtuman, joka toisi hieman piristystä ja vaihtelua normaalin
lounaan tilalle. Tutkimuksen tarkoituksena oli testata tapahtuman toimivuutta kyseisessä ravintolassa
mahdollisia uusia tapahtumia varten. Tarkastelimme työtä tuotekehityksen kannalta, jossa itse teemaan
sidottu lounas toimi testattavana tuotteena.
Asiakkaat antoivat järjestetystä tapahtumasta palautetta päivittäin. Vastaukset annettiin laadituille kyselylomakkeille,
jotka sisälsivät avoimia kysymyksiä. Keräämämme asiakaspalautteen ja osallistuvan havainnoinnin
perusteella teimme yhteenvedon tapahtumasta, joka osoittautui hyvin onnistuneeksi, tuoden
asiakkaille vaihtelua ja uusia makuelämyksiä normaalin lounastarjonnan tilalle.
Tutkimus osoitti, että tapahtumamme toimi käytännössä. Uusille samankaltaisille projekteille olisi tarvetta
myös tulevaisuudessa, sillä asiakkaiden mielestä järjestetty viikko oli hyvin mielenkiintoinen ja heillä
riitti kiinnostusta tapahtumaan.
Ravintolalla tulisi olla jatkossa itsellään kiinnostusta jatkaa tällaisten tapahtumien järjestämistä, sillä henkilökunta
sekä asiakkaat kaipaavat välillä piristystä arkeen.