Puhtaat maut : Suomalainen ja unkarilainen ruokakulttuuri
Pavlovics, Lucia (2014)
Pavlovics, Lucia
Centria ammattikorkeakoulu (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu)
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014060912220
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014060912220
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä tutkitaan suomalaisen ja unkarilaisen ruokakulttuurin erityispiirteitä. Syvennytään suomalaisen ruoan historiaan ja nykyaikaisiin trendeihin, kuten unkarilaisiin ruokailutapoihin. Selvitetään perinteisten ruokien myyttejä ja todellisuutta. Tutustutaan huolellisesti sekä unkarilaiseen että suomalaiseen keittiöön, ruoanvalmistustapoihin ja muihin ravitsemukseen liittyviin erikoisuuksiin. Unkarilaisesta keittiöstä esitellään tuttuja asioita, hälvennetään ennakkoluuloja, oikaistaan väärinkäsityksiä ja läpikäydään erikoisia unkarilaisia ruokalajeja. Kaksi ravitsemusalan asiantuntijaa kertoo omia näkemyksiään ruokakulttuurista, josta voidaan tehdä johtopäätöksiä.