Työsuojelusta työturvallisuusjohtamiseen
Huusko-Pelkkala, Tarja (2014)
Huusko-Pelkkala, Tarja
Laurea-ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112416447
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112416447
Tiivistelmä
Työsuojelu on osa jokaisen työpaikan perustoimintaa riippumatta toimialasta tai yrityksestä. Sen tavoitteena on parantaa työpaikan työturvallisuutta ja –terveyttä. Toiminnasta vastuussa ovat ensisijaisesti työnantaja ja työnantajan edustajat eli organisaation esimiehet. Heidän tehtävänä on turvata tuotannon häiriötön toiminta. Se vaatii jatkuvaa työn, työympäristön ja työolojen tarkkailua ja kehittämistä yhteistyössä työntekijöiden ja työsuojeluasiantuntijoiden kanssa. Työsuojelun toteuttaminen työpaikalla on turvallisuusjohtamista, joka vaikuttaa organisaation tuottavuuteen ja kannattavuuteen sekä henkilöstön jaksamiseen työssä koko työuran ajan.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoite oli selkeyttää esimiesten työsuojeluroolit ja –vastuut kunnallisessa ruokatuotantopalvelussa. Toimeksiantaja oli Espoo Catering
-liikelaitos ja hanke rajattiin ruokatuotantopalvelujen työsuojelutoimintaan. Keskijohdon esimiehet ja lähiesimiehet osallistuivat hankeen toteutukseen. Työn tarkoituksena oli laatia kuvaus esimiesten työsuojelun vastuujaosta. Kuvaus liitettiin osaksi toimeksiantajan lakisääteistä työsuojeluntoimintaohjelmaa.
Tutkimuksen menetelminä käytettiin keskusteluja, kyselyä, Swot-analyysiä ja Learning Cafe-menetelmää. Aiheen hahmottamiseen käytettiin 8x8-menetelmää, jonka avulla selvitettiin aiheen keskeiset kysymykset. Toimintaympäristön nykytilan kartoitus laadittiin esimiehille suunnattujen keskustelujen ja kyselyn avulla. Kyselyn toteutukseen käytettiin Webropol–järjestelmää. Kyselyyn osallistui 23 linjaorganisaation esimiestä, joista kyselyyn vastasi 14. Kyselyn analysointi menetelmänä oli Swot-analyysi. Työsuojelutehtävien koonti toteutettiin Workshop-työskentelyssä. Menetelmänä käytettiin Learning Cafe-menetelmää. Vastuunjako laadittiin saatujen tulosanalyysien pohjalta. Työsuojelutehtävät koottiin selkeään, helppolukuiseen taulukkoon. Tehtävät vastuutettiin eri esimiestasoille.
Opinnäytetyö jakautuu kolmeen osaan. Toimintaympäristössä ovat ruokatuotantopalvelut ja siihen liittyvä työsuojelutoiminta. Teoriaosa sisältää lyhyen katsauksen työsuojelutoiminnan historiaa sekä keskeisten käsitteiden määrittelyt. Keskeisiä käsitteitä tämän tutkimuksen yhteydessä ovat työsuojelu, työsuojelun yhteistoiminta, työturvallisuusjohtaminen, riskien arviointi, työsuojeluroolit ja -vastuut. Kehittämisosa sisältää tutkimuksen toteuttamisvaiheen työprosessit, aikataulun ja käytetyt menetelmät.
Työsuojelun vastuunjakotaulukko on työväline, josta työnantaja, organisaation esimiehet ja työntekijät sekä työsuojeluasiantuntijat saavat tarvittaessa tiedon kuinka työsuojelutehtävät on vastuutettu. Roolien ja vastuiden kuvaus luo selkeän toimintatavan ja parantaa työsuojelutoiminnan sujuvuutta organisaatiossa.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoite oli selkeyttää esimiesten työsuojeluroolit ja –vastuut kunnallisessa ruokatuotantopalvelussa. Toimeksiantaja oli Espoo Catering
-liikelaitos ja hanke rajattiin ruokatuotantopalvelujen työsuojelutoimintaan. Keskijohdon esimiehet ja lähiesimiehet osallistuivat hankeen toteutukseen. Työn tarkoituksena oli laatia kuvaus esimiesten työsuojelun vastuujaosta. Kuvaus liitettiin osaksi toimeksiantajan lakisääteistä työsuojeluntoimintaohjelmaa.
Tutkimuksen menetelminä käytettiin keskusteluja, kyselyä, Swot-analyysiä ja Learning Cafe-menetelmää. Aiheen hahmottamiseen käytettiin 8x8-menetelmää, jonka avulla selvitettiin aiheen keskeiset kysymykset. Toimintaympäristön nykytilan kartoitus laadittiin esimiehille suunnattujen keskustelujen ja kyselyn avulla. Kyselyn toteutukseen käytettiin Webropol–järjestelmää. Kyselyyn osallistui 23 linjaorganisaation esimiestä, joista kyselyyn vastasi 14. Kyselyn analysointi menetelmänä oli Swot-analyysi. Työsuojelutehtävien koonti toteutettiin Workshop-työskentelyssä. Menetelmänä käytettiin Learning Cafe-menetelmää. Vastuunjako laadittiin saatujen tulosanalyysien pohjalta. Työsuojelutehtävät koottiin selkeään, helppolukuiseen taulukkoon. Tehtävät vastuutettiin eri esimiestasoille.
Opinnäytetyö jakautuu kolmeen osaan. Toimintaympäristössä ovat ruokatuotantopalvelut ja siihen liittyvä työsuojelutoiminta. Teoriaosa sisältää lyhyen katsauksen työsuojelutoiminnan historiaa sekä keskeisten käsitteiden määrittelyt. Keskeisiä käsitteitä tämän tutkimuksen yhteydessä ovat työsuojelu, työsuojelun yhteistoiminta, työturvallisuusjohtaminen, riskien arviointi, työsuojeluroolit ja -vastuut. Kehittämisosa sisältää tutkimuksen toteuttamisvaiheen työprosessit, aikataulun ja käytetyt menetelmät.
Työsuojelun vastuunjakotaulukko on työväline, josta työnantaja, organisaation esimiehet ja työntekijät sekä työsuojeluasiantuntijat saavat tarvittaessa tiedon kuinka työsuojelutehtävät on vastuutettu. Roolien ja vastuiden kuvaus luo selkeän toimintatavan ja parantaa työsuojelutoiminnan sujuvuutta organisaatiossa.