TOIMIVA RAVINTOLAN SALIHENKILÖKUNNAN TYÖVAATETUS
Yrjänheikki, Susanna (2014)
Yrjänheikki, Susanna
Centria ammattikorkeakoulu (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu)
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120919128
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120919128
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, millainen olisi mahdollisimman toimiva ravintolan salihenkilökunnan työvaatetus.
Teoriaosuudessa kerrotaan työvaatetuksen historiasta, työvaatteita valmistavista yrityksistä ja työvaatteen eri ominaisuuksista. Työssä käsitellään myös työhyvinvointia ja ergonomiaa.
Tutkimus pohjautui kyselylomakkeeseen, joka tehtiin Kalajoella sijaitsevaan ravintola Sani Bistroon lokakuussa 2014. Kyselylomakkeessa kysyttiin mitä hyvää Sani Bistron nykyises-sä työvaatetuksessa on, ja toivotaanko siihen jotain muutoksia. Näiden tietojen perusteella pystyin hahmottamaan, millainen olisi täydellinen työvaate kiireisen ravintolan työntekijöille.
Kyselylomakkeella saatiin selville, että ravintola Sani Bistron henkilökunta oli pääpirteissään tyytyväinen työvaatetukseensa. Ainoat muutokset toivottiin työpaidan malliin, pituuteen ja pesuun. Pienien muutoksien huomioiminen työpaitoja tilattaessa tai suunniteltaessa ei ole kova työ, joten ehdotin että jokaisen työntekijän vartalotyyppi olisi mahdollista huomioida jatkossa. Työpaidan käyttöikää pystyisi pidentämään helposti käyttämällä työpaitaa pesulassa.
Teoriaosuudessa kerrotaan työvaatetuksen historiasta, työvaatteita valmistavista yrityksistä ja työvaatteen eri ominaisuuksista. Työssä käsitellään myös työhyvinvointia ja ergonomiaa.
Tutkimus pohjautui kyselylomakkeeseen, joka tehtiin Kalajoella sijaitsevaan ravintola Sani Bistroon lokakuussa 2014. Kyselylomakkeessa kysyttiin mitä hyvää Sani Bistron nykyises-sä työvaatetuksessa on, ja toivotaanko siihen jotain muutoksia. Näiden tietojen perusteella pystyin hahmottamaan, millainen olisi täydellinen työvaate kiireisen ravintolan työntekijöille.
Kyselylomakkeella saatiin selville, että ravintola Sani Bistron henkilökunta oli pääpirteissään tyytyväinen työvaatetukseensa. Ainoat muutokset toivottiin työpaidan malliin, pituuteen ja pesuun. Pienien muutoksien huomioiminen työpaitoja tilattaessa tai suunniteltaessa ei ole kova työ, joten ehdotin että jokaisen työntekijän vartalotyyppi olisi mahdollista huomioida jatkossa. Työpaidan käyttöikää pystyisi pidentämään helposti käyttämällä työpaitaa pesulassa.