Sosiaalinen kahvilayritys - mielenterveyskuntoutujan työllistymismahdollisuus
Pulliainen, Sari (2014)
Pulliainen, Sari
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121720201
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121720201
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, mitä sisältyy sosiaaliseen palkkaamiseen kahvilayrityksissä. Työ on kartoitus sosiaalista kahvilayrittäjyyttä harjoittavien yrit-täjien kokemuksista ja heidän tulevaisuudennäkymistään. Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Jyväskylässä toimiva Suvimäen Klubitalo, joka toimii mielenterveysongelmista kärsivien kohtauspaikkana. Lisäksi tutkittiin yritysten palkkaussuunnitelmia ja erilaistumista. Sosiaalisin perustein tapahtuva palkkaaminen on vajaakuntoisen tai pitkäaikaistyöttömän aktivointia työelämään. Aiemmissa tutkimuksissa on ongelmaksi koettu sopivien ihmisten löytäminen työelämään.
Tutkimuksessa käytettiin haastattelututkimusta. Sosiaaliset kahvilayritykset haastateltiin koko Suomen mittakaavassa. Tutkimuspyyntöjä jätettiin seitsemän, ja haastatteluja saatiin viisi. Yksi haastatteluista suoritettiin kahvilassa esihaastatteluna, joka määritti mitä asioita kysyttiin lopuilta haastateltavilta. Loput haastatteluista suoritettiin puhelimitse helmikuusta maaliskuuhun.
Tulokset kertoivat, että työnantajat arvostavat työntekijää, joka ei tarvitse paljoa ohjausta ja pitää alalla toimimisesta. Yritykset aikovat pysyä jatkossakin sosiaalisina yrityksinä. Oma-aloitteinen työntekijä olisi hyvinkin kysytty solmittaessa työsopimusta. Erottautumisen keinoja ei ole monia puhuttaessa sosiaalisesta kahvilayri-tyksestä, sillä monesti yrittäjyyden tyyppi on valikoitunut työllistettävien mukaan. Välityömarkkinoilla oleminen on ollut tuttua toimittaessa vajaakuntoisten kanssa, mutta päätös sosiaalisesta yrittäjyydestä ei ole tullut pikaisesti.
Tutkimuksessa käytettiin haastattelututkimusta. Sosiaaliset kahvilayritykset haastateltiin koko Suomen mittakaavassa. Tutkimuspyyntöjä jätettiin seitsemän, ja haastatteluja saatiin viisi. Yksi haastatteluista suoritettiin kahvilassa esihaastatteluna, joka määritti mitä asioita kysyttiin lopuilta haastateltavilta. Loput haastatteluista suoritettiin puhelimitse helmikuusta maaliskuuhun.
Tulokset kertoivat, että työnantajat arvostavat työntekijää, joka ei tarvitse paljoa ohjausta ja pitää alalla toimimisesta. Yritykset aikovat pysyä jatkossakin sosiaalisina yrityksinä. Oma-aloitteinen työntekijä olisi hyvinkin kysytty solmittaessa työsopimusta. Erottautumisen keinoja ei ole monia puhuttaessa sosiaalisesta kahvilayri-tyksestä, sillä monesti yrittäjyyden tyyppi on valikoitunut työllistettävien mukaan. Välityömarkkinoilla oleminen on ollut tuttua toimittaessa vajaakuntoisten kanssa, mutta päätös sosiaalisesta yrittäjyydestä ei ole tullut pikaisesti.