Maahanmuuttajayrittäjyys ravintola-alalla Pohjois-savossa
Liuska, Sanna (2014)
Liuska, Sanna
Savonia-ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121820361
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121820361
Tiivistelmä
Maahanmuuttajien työllistyminen Suomessa on usein vaikeampaa kuin valtaväestön. Yrittäjäksi ryhtyminen ja itsensä työllistäminen tarjoaa maahanmuuttajalle varteenotettavan tavan työllistyä sekä päästä osalliseksi yhteiskuntaa. Maahanmuuttajien yrittäjyysaktiivisuus yleisesti ottaen on suurempi kuin kantaväestön. Yrittäjätoiminnan aloittaminen vieraassa kulttuurissa on kuitenkin haasteellista.
Maahanmuuttajayrittäjyydestä on olemassa vähän tutkimustietoa. Maahanmuutto nähdään mahdollisuutena sekä tärkeänä työvoimaa ylläpitävänä tekijänä Pohjois-Savon alueella. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Pohjois-Savon ravintola-alan maahanmuuttajayrittäjyyttä. Tutkimuskysymystä ”Miksi maahanmuuttajat ovat pääty-neet ravintola-alan yrittäjiksi Pohjois-Savoon?” lähestyttiin etnisten resurssien hyödynnettävyyden näkökulmasta. Ongelmalähtöisyys nousi esille yritysten perustamis- ja nykyvaihetta kartoittaessa.
Opinnäytetyö on kvalitatiivinen tapaustutkimus, joka toteutettiin teemahaastatteluna. Tutkimusta varten haastatel-tiin kahdeksaa ravintola-alan maahanmuuttajayrittäjää Kuopiossa, Iisalmessa, Lapinlahdella ja Nilsiässä. Teoreettinen viitekehys muodostui maahanmuuttajiin ja yrittäjyyteen läheisesti liittyvistä asioista ja käsitteistä.
Opinnäytetyön tuloksista selvisi, että maahanmuuttajien yrittäjyys on monitahoinen ilmiö, johon vaikuttavat niin yksilölliset resurssit, motiivit kuin yhteiskunnalliset rakenteet. Maahanmuuttajayrittäjyys nähtiin Pohjois-Savossa mahdollisuutena, mikä ilmeni haluna perustaa oma yritys. Etniset resurssit toimivat kilpailuetuna erityisesti sellaisten yrittäjien kohdalla, joilta puuttui yrityksen perustamiseen vaadittavia taitoja, koulutusta tai pääomaa. Inhimillinen, kulttuurinen ja sosiaalinen pääoma ovat sidoksissa toisiinsa ja sen vuoksi on vaikeaa tehdä yksiselitteistä päätelmää eri pääomien tuotosta työmarkkinoilla. Yrittäjä, joka pystyy parhaiten hyödyntämään saatavilla olevat suomalaiset ja lähtömaan resurssit, suhteet ja verkostot, omaa mahdollisuudet menestyä. Suurimmiksi ongelmiksi ravintolan perustamisvaiheessa koettiin puutteellinen kielitaito ja byrokratiaan liittyvät asiat. Kilpailu ravintola-alalla on kovaa, mutta pohjois-savolaiset maahanmuuttajaravintoloitsijat olivat valtaosin tyytyväisiä yrittäjyyteen, mikä ilmeni työn sisällön ja työn tekemisen tärkeytenä.
Maahanmuuttajayrittäjyydestä on olemassa vähän tutkimustietoa. Maahanmuutto nähdään mahdollisuutena sekä tärkeänä työvoimaa ylläpitävänä tekijänä Pohjois-Savon alueella. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Pohjois-Savon ravintola-alan maahanmuuttajayrittäjyyttä. Tutkimuskysymystä ”Miksi maahanmuuttajat ovat pääty-neet ravintola-alan yrittäjiksi Pohjois-Savoon?” lähestyttiin etnisten resurssien hyödynnettävyyden näkökulmasta. Ongelmalähtöisyys nousi esille yritysten perustamis- ja nykyvaihetta kartoittaessa.
Opinnäytetyö on kvalitatiivinen tapaustutkimus, joka toteutettiin teemahaastatteluna. Tutkimusta varten haastatel-tiin kahdeksaa ravintola-alan maahanmuuttajayrittäjää Kuopiossa, Iisalmessa, Lapinlahdella ja Nilsiässä. Teoreettinen viitekehys muodostui maahanmuuttajiin ja yrittäjyyteen läheisesti liittyvistä asioista ja käsitteistä.
Opinnäytetyön tuloksista selvisi, että maahanmuuttajien yrittäjyys on monitahoinen ilmiö, johon vaikuttavat niin yksilölliset resurssit, motiivit kuin yhteiskunnalliset rakenteet. Maahanmuuttajayrittäjyys nähtiin Pohjois-Savossa mahdollisuutena, mikä ilmeni haluna perustaa oma yritys. Etniset resurssit toimivat kilpailuetuna erityisesti sellaisten yrittäjien kohdalla, joilta puuttui yrityksen perustamiseen vaadittavia taitoja, koulutusta tai pääomaa. Inhimillinen, kulttuurinen ja sosiaalinen pääoma ovat sidoksissa toisiinsa ja sen vuoksi on vaikeaa tehdä yksiselitteistä päätelmää eri pääomien tuotosta työmarkkinoilla. Yrittäjä, joka pystyy parhaiten hyödyntämään saatavilla olevat suomalaiset ja lähtömaan resurssit, suhteet ja verkostot, omaa mahdollisuudet menestyä. Suurimmiksi ongelmiksi ravintolan perustamisvaiheessa koettiin puutteellinen kielitaito ja byrokratiaan liittyvät asiat. Kilpailu ravintola-alalla on kovaa, mutta pohjois-savolaiset maahanmuuttajaravintoloitsijat olivat valtaosin tyytyväisiä yrittäjyyteen, mikä ilmeni työn sisällön ja työn tekemisen tärkeytenä.