• Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Kirjaudu
  • Suomi
  • Svenska
  • English
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma
  • Näytä viite
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Tarkoituksenmukaisten mittareiden hyödyntäminen ravintola Ruukin Krouvissa

Häggström, Nikke (2015)

 
 
Tweet Tiedostoon pääsyä rajoitettu
 
Tiedostoon pääsyä rajoitettu
Avaa tiedosto
Oppari JULKAISU 1.pdf (736.8Kt)
Lataukset: 


Häggström, Nikke
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201502112145
Tiivistelmä
Ravintola Ruukin Krouvi on vuonna 2010 avattu yksityisomistuksessa oleva ravintola Salon Mathildedalissa. Ravintola on ollut avoinna ympärivuotisesti nyt kaksi vuotta. Opinnäytetyö on tehty toimeksiantona ravintola Ruukin krouviin.

Opinnäytetyön tarkoituksena on kehittää tarkoituksenmukaiset mittarit ravintola Ruukin krouviin toiminnan kannattavuuden parantamiseen. Mittareiden on tarkoitus olla helppokäyttöisiä, mutta samalla mitata luotettavalla tavalla ravintolan kannattavuutta.

Tutkimusmenetelminä opinnäytetyössä on käytetty puolistrukturoitua haastattelua ja osallistuvaa havainnointia. Haastattelua, koska ravintolayrittäjällä on ainutlaatuista tietoa ravintolan toiminnasta ja haluttiin saada selville myös hänen näkemyksensä tarvittavista mittareista. Havainnointia siksi, että tutkimuksen tekijä on työskennellyt ravintola Ruukin Krouvissa ennen tutkimuksen tekoa.

Tutkimuksen tuloksena on syntynyt käsikirja ravintolan kannattavuuden mittaamiseen. Käsikirjassa annetaan ohjeet miten ravintolan kannalta tärkeitä tunnuslukuja saadaan selville. Käsikirja sisältää mm. Excel-taulukoita ja ohjeita niiden käyttöön.

Tutkimuksen teoriassa on selvitetty ravintola-alan kannattavuuden teoriaa laajasti. Teoriassa kerrotaan toiminnan suunnittelemisesta eli budjetoinnista, varastoinnista ja sen kustannusvaikutuksista ravintolan kannattavuuteen, henkilöstö-kuluista ja työvoimankäytön suunnittelusta, ravintolan tuotteiden inventoinnista, sekä ennustamisesta apuna ravintolan kannattavuuden suunnitteluun. Kehitysehdotuksissa on pohdittu tarvittavia muutoksia kyseisten asioiden kautta.
 
Kokoelmat
  • Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Rekisteriseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Rekisteriseloste