Uusimmat viitteet

  • Uudistuva hevostalous -artikkelikokoelma 

    Hämeen ammattikorkeakoulu; Pussinen, Sirpa (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2018)
    Uudistuva hevostalous -julkaisu kokoaa yhteen artikkeleita hevosalan vaikuttavuudesta, hevosyrittäjyydestä, mielikuvista ja viestinnästä. Artikkelit on alun perin julkaistu HAMK Unlimited -julkaisuportaalissa vuosien 2017–18 ...
  • Biotalouden käsitteen muovautuminen biotalouden erikoistumiskoulutuksen kehittämishankkeessa 

    Takala, Tuomo; Tikkanen, Jukka; Haapala, Antti; Valkeavirta, Rosa; Pitkänen, Sari; Torssonen, Piritta; Pöykkö, Tapani (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2018)
    Suomalainen biotalous hakee vielä käsitteenä muotoaan, jolloin se voidaan myös ymmärtää hyvin eri tavoin eri näkökulmista katsoen. Tässä tutkimusraportissa tarkastellaan biotalouden käsitteen hahmottumista biotalouden ...
  • LUO Luonnonvara-alan verkoston yhteistyön käynnistäminen ja yhteistyön tuloksia 

    Horila, Anne
    HAMKin e-julkaisuja 3/2016 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)
    Tässä julkaisussa on nostettu esille LUO-verkoston käynnistämisen toimintatapoja sekä yhteistyön organisointia. Tärkeässä osassa ovat toimijoiden kirjoittamat case-esimerkit yhteistyöstä sekä toiminnan tuloksista.
  • Kohti kokonaisvaltaisempaa opetusta : moduuliopetuksen ensitoteutukset Lepaalla 

    Mustonen, Lea; Rupponen, Pia
    HAMKin e-julkaisuja 37/2015, HAMKin julkaisuja 18/2015 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
    Koulutus Lepaalla perustuu pitkään perinteeseen. Yli sadan vuoden aikana Lepaalta on valmistunut tuhansia puutarha-alan ammattilaisia. Menestyminen ei kuitenkaan voi perustua vain perinteeseen, vaan se vaatii jatkuvaa ...
  • Biokaasuteknologia : Raaka-aineet, prosessointi ja lopputuotteiden hyödyntäminen 

    Kymäläinen, Maritta; Pakarinen, Outi
    HAMKin e-julkaisuja 36/2015, HAMKin julkaisuja 17/2015 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
    Biokaasuteknologia-julkaisussa kerrotaan kattavasti biokaasun tuotantoon liittyvistä osa-alueista lähtien raaka-aineista ja päätyen lopputuotteiden, sekä biokaasun että mädätysjäännöksen, hyödyntämiseen. Kirjan kirjoittamiseen ...
  • Evo 150 : Metsän opetuksia 

    Hokka, Timo; Häkkinen, Ilmari; Kolkka, Martti; Korhonen, Päivi; Lindberg, Henrik; Sipilä, Antti; Vuori, Pekka
    HAMKin e-julkaisuja 4/2012 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2012)
    Evo 150 – metsän opetuksia, on 150-vuotiaan Evon oppilaitoksen juhlajulkaisu. Evon historia maan vanhimmasta metsäoppilaitoksesta osaksi Hämeen ammatti-instituuttia on ollut pitkä ja kunniakas. Pitkään historiaan liittyy ...
  • Hevosyritys huippukuntoon (2010 – 2013) : Hevoskasvatus Opas 3/4 

    Louhelainen, Suvi; Thuneberg, Terhi
    HAMKin julkaisuja 18/2010 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2010)
    Hämeen ammattikorkeakoulun hallinnoima Hevosyritys huippukuntoon -koulutushanke (2010 - 2013) vastaa hevosalan tiedon tarpeisiin tuottamalla oppaita ja järjestämällä teemapäiviä eri puolella Suomea. Tässä oppaassa keskitytään ...
  • Päijät-Hämeen monipuolisista luonnonvaroista lähienergiaa : Kestävästi, taloudellisesti ja paikallisesti työllistäen 

    Kaivosoja, Lauri; Kivikko, Jaana; Peltola, Antti
    HAMKin julkaisuja 11/2011 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2011)
    Teoksessa esitellään ehdotus kestävän energian ohjelmaksi kehittämistoimenpiteineen. Lisäksi julkaistaan kehityksen seurannan pohjaksi maakunnallinen energiatase vuoden 2008 tiedoin. Teknisenä taustatietona esitellään ...
  • Kanta-Hämeen monipuolisista luonnonvaroista lähienergiaa : kestävästi, taloudellisesti ja paikallisesti työllistäen 

    Kaivosoja, Lauri; Kivikko, Jaana; Peltola, Antti
    HAMKin julkaisuja 10/2011 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2011)
    Teoksessa esitellään ehdotus kestävän energian ohjelmaksi kehittämistoimenpiteineen. Lisäksi julkaistaan kehityksen seurannan pohjaksi maakunnallinen energiatase vuoden 2008 tiedoin. Teknisenä taustatietona esitellään ...
  • Metropollandsbygden såsom invånarna upplever den : Nuläget och önskningar inför framtiden 

    Liimatainen, Anne; Uusitalo, Tero
    HAMKin e-julkaisuja 7/2012 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2012)
    Hur upplever invånarna Nylands metropollandsbygd? I denna skrift öppnas begreppet metropollandsbygd och här beskrivs hur den landsbygd, som är en del av Helsingfors metropolområde, är som plats för boende, arbete och ...
  • Herukka- ja omenaraaka-aineiden vaikutus tilaviinituotteiden prosessoitavuuteen ja laatuun 

    Lento, Sanna; Pirttijärvi, Tuija; Hasu, Mikko
    HAMKin julkaisuja 4/2010 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2010)
    Herukka- ja omenaraaka-aineiden vaikutus tilaviinituotteiden prosessoitavuuteen ja laatuun (Viinipro) -tutkimushankkeen tavoitteena oli löytää tilaviinituotantoon sopivia herukka- ja omenalajikkeita. Eri raaka-aineiden ...
  • Hevosyritys huippukuntoon (2010 – 2013) : Hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta Opas 1/4 

    Louhelainen, Suvi
    HAMKin julkaisuja 16/2010 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2010)
    Tässä hevosyrityksen liiketoiminta ja johtaminen -oppaassa käsitellään hevosyrityksen kannattavan toiminnan lähtökohtia, yrityksen kilpailukeinoja, riskien hallintaa, asiakkuuksia, markkinointiviestintää ja tuotteiden ...
  • Hevosyritys huippukuntoon (2010 – 2013) : Tallirakentaminen ja tekniikan hyödyntäminen Opas 2/4 

    Louhelainen, Suvi; Thuneberg, Terhi (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2010)
    Hämeen ammattikorkeakoulun Hevosyritys huippukuntoon -koulutushanke (2010 – 2013) vastaa hevosalan tiedon tarpeisiin tuottamalla oppaita ja järjestämällä teemapäiviä eri puolella Suomea. Rakentaminen ja tekniikan hyödyntäminen ...
  • Hevosyritys huippukuntoon (2010 – 2013) : Hevosyrityksen ympäristöosaaminen Opas 4/4 

    Louhelainen, Suvi
    HAMKin julkaisuja 17/2010 (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2010)
    Hevosyrityksen ympäristöosaaminen -oppaaseen on koottu tietoa hevostallien jätevesien käsittelystä sekä hevosten ulkoilu ja -urheilualueiden ympäristövaikutusten hallinnasta. Opas sisältää asiaa hevostallien lantahuollosta, ...
  • Effect of Raw Materials (Currants and Apples) on the Processability and Quality of Finnish Country Fruit Wines 

    Lento, Sanna; Pirttijärvi, Tuija; Hasu, Mikko
    HAMKin e-julkaisuja 11/2010 (HAMK University of Applied Sciences, 2010)
    The aim of this project was to investigate the significance of the most common raw materials – apple and currant varieties – on the winemaking process and the quality of the end product. The study encompassed fruit varieties ...

Näytä lisää