Hyvinkäälle perustettavan kahvilan menestystekijät yrityksen perustamisvaiheessa
Nurminen, Johanna (2015)
Nurminen, Johanna
Lahden ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015060312259
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015060312259
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö käsittelee Hyvinkäälle perustettavan kahvilan menestystekijöitä sen perustamisvaiheessa. Opinnäytetyö antaa käsityksen siitä, mitkä ovat yrityksen perustamisvaiheet, mitä tulee huomioida erityisesti kahvilaa perustaessa sekä miten Hyvinkää toimii yritysten toimintaympäristönä.
Tutkimusote on kvalitatiivinen. Teoriaosuudessa tutustutaan kirjallisten lähteiden kautta yrityksen perustamisvaiheisiin, kahvilan perustamisen erityispiirteisiin sekä Hyvinkääseen yritysten toimintaympäristönä. Näiden aiheiden avulla siirrytään työn empiiriseen osioon, jossa on hyödynnetty teemahaastatteluja. Tutkimusta varten haastateltiin kolmea hyvinkääläistä yrittäjää, joilla on yksityinen kahvila Hyvinkään keskustassa. Haastatteluiden tavoitteena on muodostaa yrittäjien näkökulmasta ja heidän kokemustensa kautta käsitys siitä, mihin kahvilan perustamisvaiheessa tulee panostaa.
Keskeisimpinä tuloksina kävi ilmi, että yrittäjyys kahvila-alalla on rankkaa: liiketoiminta on pientä ja oma jaksaminen on avainasemassa, sillä muuta työvoimaa ei välttämättä ole kuin oma työpanos. Liiketilan sijaintiin kannattaa erityisesti panostaa kahvilaa perustaessa, sillä vakituisten asiakkaiden lisäksi kahvilan toiminta tarvitsee myös satunnaisia kahvilaan kävelijöitä. Hyvinkäälle rakennettu kauppakeskus Willa tuo oman haasteensa kahvilayrittäjille, sillä se vie paljon asiakkaita kauppakeskuksessa sijaitsevilla kahvilaketjuillaan.
Tutkimusote on kvalitatiivinen. Teoriaosuudessa tutustutaan kirjallisten lähteiden kautta yrityksen perustamisvaiheisiin, kahvilan perustamisen erityispiirteisiin sekä Hyvinkääseen yritysten toimintaympäristönä. Näiden aiheiden avulla siirrytään työn empiiriseen osioon, jossa on hyödynnetty teemahaastatteluja. Tutkimusta varten haastateltiin kolmea hyvinkääläistä yrittäjää, joilla on yksityinen kahvila Hyvinkään keskustassa. Haastatteluiden tavoitteena on muodostaa yrittäjien näkökulmasta ja heidän kokemustensa kautta käsitys siitä, mihin kahvilan perustamisvaiheessa tulee panostaa.
Keskeisimpinä tuloksina kävi ilmi, että yrittäjyys kahvila-alalla on rankkaa: liiketoiminta on pientä ja oma jaksaminen on avainasemassa, sillä muuta työvoimaa ei välttämättä ole kuin oma työpanos. Liiketilan sijaintiin kannattaa erityisesti panostaa kahvilaa perustaessa, sillä vakituisten asiakkaiden lisäksi kahvilan toiminta tarvitsee myös satunnaisia kahvilaan kävelijöitä. Hyvinkäälle rakennettu kauppakeskus Willa tuo oman haasteensa kahvilayrittäjille, sillä se vie paljon asiakkaita kauppakeskuksessa sijaitsevilla kahvilaketjuillaan.