Opiskelevien huippu-urheilijoiden kokkikoulu
Santala, Harri (2015)
Santala, Harri
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015061113168
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015061113168
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoite oli laatia konsepti opiskelevien yksilöurheilijoiden kokkikoulusta ja toteuttaa se käytännössä opinnäytetyön toimeksiantajan, Keski-Suomen Urheiluakatemian jäsenille. Opinnäytetyön toiminnallinen vaihe toteutettiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun tiloissa kevättalvella 2013.
Kokkikoulussa käytetyt reseptit ja raaka-aineet perustuivat opinnäytetyön teoreettisena taustana toimiviin urheilijoiden ravitsemussuosituksiin. Reseptit olivat ravintosisällöltään ja valmistustavoiltaan soveltuvia huipulle tähtäävien, opiskelevien urheilijoiden arkeen. Valmistetuissa ruuissa käytettiin puhtaita, tuoreita ja ravintosisällöltään laadukkaita raaka-aineita. Reseptit soveltuisivat käytettäväksi urheilijoiden arjessa, sillä ne ovat helppoja, nopeita ja edullisia toteuttaa.
Kokkikoulussa nuorille, opiskeleville yksilöurheilijoille opetettiin urheilijoille soveltuvan ruokavalion perusteita sekä käytännön ruuanlaittotaitoja. Pienet ryhmäkoot mahdollistivat osallistujien henkilökohtaisen ohjaamisen
Kokkikoulussa käytetyt reseptit ja raaka-aineet perustuivat opinnäytetyön teoreettisena taustana toimiviin urheilijoiden ravitsemussuosituksiin. Reseptit olivat ravintosisällöltään ja valmistustavoiltaan soveltuvia huipulle tähtäävien, opiskelevien urheilijoiden arkeen. Valmistetuissa ruuissa käytettiin puhtaita, tuoreita ja ravintosisällöltään laadukkaita raaka-aineita. Reseptit soveltuisivat käytettäväksi urheilijoiden arjessa, sillä ne ovat helppoja, nopeita ja edullisia toteuttaa.
Kokkikoulussa nuorille, opiskeleville yksilöurheilijoille opetettiin urheilijoille soveltuvan ruokavalion perusteita sekä käytännön ruuanlaittotaitoja. Pienet ryhmäkoot mahdollistivat osallistujien henkilökohtaisen ohjaamisen