Ruokinnan ja turkiseläinrehun yhteys siniketun turkin kasvuun ja nahan laatuun
Koivukangas, Marika (2015)
Koivukangas, Marika
Centria-ammattikorkeakoulu (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu)
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015061713549
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015061713549
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoitus oli tutkia turkiseläinten ruokinnan ja rehun sekä sen laadun muutoksia ja niiden yhteyksiä turkiseläimen turkin kasvuun ja nahan laatuun. Opinnäytetyössä selvitettiin, miten ruokintatavat ovat muuttuneet ja miten turkisrehun sisältö ja laatu ovat kehittyneet vuosien aikana.
Tämä tutkimus rajattiin koskemaan turkiseläimistä sinikettua, koska työn toimeksiantaja Koivurannan Turkis Oy kasvattaa niitä tilallaan.
Työn oheistavoitteena oli toimeksiantajan tahdosta kertoa kettujen ruokinnasta, jotta opinnäytetyötä voitaisiin käyttää opetusmielessä ruokintaa opetettaessa työntekijöille.
Teoriaosuudessa kerrotaan yritystoiminnan ja turkistarhaustoiminnan lisäksi turkiseläinrehusta ja sinikettujen ruokinnasta eri tuotantokausina.
Tutkimusosiossa haastateltiin toimeksiantajan Koivurannan Turkis Oy:n turkistuottajaa sekä Kaustisen Turkisrehu Oy:n rehusekoittamon pitkäaikaista työntekijää.
Tämä tutkimus rajattiin koskemaan turkiseläimistä sinikettua, koska työn toimeksiantaja Koivurannan Turkis Oy kasvattaa niitä tilallaan.
Työn oheistavoitteena oli toimeksiantajan tahdosta kertoa kettujen ruokinnasta, jotta opinnäytetyötä voitaisiin käyttää opetusmielessä ruokintaa opetettaessa työntekijöille.
Teoriaosuudessa kerrotaan yritystoiminnan ja turkistarhaustoiminnan lisäksi turkiseläinrehusta ja sinikettujen ruokinnasta eri tuotantokausina.
Tutkimusosiossa haastateltiin toimeksiantajan Koivurannan Turkis Oy:n turkistuottajaa sekä Kaustisen Turkisrehu Oy:n rehusekoittamon pitkäaikaista työntekijää.