Kylmälaitosten kartoitus ja kunnossapito-ohjelman laatiminen
Impiö, Lauri (2010)
Impiö, Lauri
Tampereen ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010120817579
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010120817579
Tiivistelmä
Yksi elintarviketeollisuuden erikoispiirteistä on tarve jäähdytetyille tuotantotiloille ja varastoille. Tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun kannalta on erittäin tärkeää, että tuotteen valmistus, pakkaus ja varastointi tapahtuu vaadituissa olosuhteissa. Edellä mainittujen syiden vuoksi kylmätekniikalla on erittäin suuri rooli elintarviketeollisuudessa ja erityisesti kunnossapidossa.
Tässä työssä on paneuduttu Saarioisten Säilyke Oy:n tuotantolaitoksen kylmälaitoksiin. Työn alussa suoritettiin kylmälaitosten kartoitus, jonka pohjalta kylmälaitosten tiedot syötettiin Arrow Maint -kunnossapitojärjestelmään. Kartoituksen jälkeen kylmälaitoksille laadittiin kunnossapito-ohjelma. Ohjelman laatimisen aikana käytiin referenssikäynneillä muissa elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksissa ja suoritettiin katselmuksia erilaisiin kylmälaitoksiin. Kunnossapito-ohjelman laatimisessa käytettiin hyväksi referenssikäynneillä saatuja näkemyksiä, paikallisen kylmäasentajan ammattitaitoa sekä alalla yleisesti käytössä olevia, hyväksi todettuja toimintaperiaatteita. Tämän lisäksi laadittu kunnossapito-ohjelma noudattaa alalla vallitsevia viranomaismääräyksiä.
Työn tuloksena saatiin ajan tasalla olevat tiedot tuotantolaitoksella olevista kylmälaitoksista Arrow Maint -kunnossapitojärjestelmään sekä näille kylmälaitoksille omat yksilölliset kunnossapito-ohjelmat.
Tässä työssä on paneuduttu Saarioisten Säilyke Oy:n tuotantolaitoksen kylmälaitoksiin. Työn alussa suoritettiin kylmälaitosten kartoitus, jonka pohjalta kylmälaitosten tiedot syötettiin Arrow Maint -kunnossapitojärjestelmään. Kartoituksen jälkeen kylmälaitoksille laadittiin kunnossapito-ohjelma. Ohjelman laatimisen aikana käytiin referenssikäynneillä muissa elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksissa ja suoritettiin katselmuksia erilaisiin kylmälaitoksiin. Kunnossapito-ohjelman laatimisessa käytettiin hyväksi referenssikäynneillä saatuja näkemyksiä, paikallisen kylmäasentajan ammattitaitoa sekä alalla yleisesti käytössä olevia, hyväksi todettuja toimintaperiaatteita. Tämän lisäksi laadittu kunnossapito-ohjelma noudattaa alalla vallitsevia viranomaismääräyksiä.
Työn tuloksena saatiin ajan tasalla olevat tiedot tuotantolaitoksella olevista kylmälaitoksista Arrow Maint -kunnossapitojärjestelmään sekä näille kylmälaitoksille omat yksilölliset kunnossapito-ohjelmat.