Kausiravintolan ruokalista Lidl Oy:n Grillimaisteeri-tuotteista
Hämäläinen, Panu (2014)
Hämäläinen, Panu
Saimaan ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014111715778
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014111715778
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö jonka tavoitteena oli luoda toteuttamiskelpoinen à la carte - ruokalista kuvitteelliseen kesäsesonkiravintolaan käyttäen raaka-aineina ainoastaan Lidl Oy:n Grillimaisteri-teeman tuotteita ja muita Lidlin tuotemerkkejä.
Lidl ei osallistunut yhteistyössä tämän opinnäytetyön tekemiseen eikä raaka-aineitten kustannuksiin, joten rahoitussyistä annoksia ei pystytty toteuttamaan, mutta jokaisesta laadittiin yksityiskohtaiset annoskortit sekä reseptiikka, jotka löytyvät tästä työstä.
Ruokalista sisältää Grillimaisteri-teeman mukaisesti kesään sopivia grilliliha- yms. annoksia ja kuvitteellinen ravintola on kesäisin toimiva sesonkiravintola.
Opinnäytetyössä keskityttiin ruokalistaa suunnitellessa tuotekehitykseen ja ruokalistan suunnittelun vaiheisiin. Tekijä on Lidlissä työskennellessään Lidlissä vuosien ajan oppinut tuntemaan sen tuotteet läpikotaisin, joten hänellä oli jo hyvät perustiedot yrityksestä ja sen tarjonnasta itsestään.
Lopputuloksena syntyi kaikkiaan viidentoista ruokalajin à la carte-lista käsittäen alku-, pää- ja jälkiruoat.
Lidl ei osallistunut yhteistyössä tämän opinnäytetyön tekemiseen eikä raaka-aineitten kustannuksiin, joten rahoitussyistä annoksia ei pystytty toteuttamaan, mutta jokaisesta laadittiin yksityiskohtaiset annoskortit sekä reseptiikka, jotka löytyvät tästä työstä.
Ruokalista sisältää Grillimaisteri-teeman mukaisesti kesään sopivia grilliliha- yms. annoksia ja kuvitteellinen ravintola on kesäisin toimiva sesonkiravintola.
Opinnäytetyössä keskityttiin ruokalistaa suunnitellessa tuotekehitykseen ja ruokalistan suunnittelun vaiheisiin. Tekijä on Lidlissä työskennellessään Lidlissä vuosien ajan oppinut tuntemaan sen tuotteet läpikotaisin, joten hänellä oli jo hyvät perustiedot yrityksestä ja sen tarjonnasta itsestään.
Lopputuloksena syntyi kaikkiaan viidentoista ruokalajin à la carte-lista käsittäen alku-, pää- ja jälkiruoat.