Perehdyttämisopas ravintola Easy Kitcheniin
Seppänen, Johanna; Vänninen, Henna (2014)
Seppänen, Johanna
Vänninen, Henna
Savonia-ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120718804
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120718804
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia yksinkertainen, toimiva ja helposti päivitettävä perehdyttämisopas Holiday Club Katinkullan Easy Kitchen ravintolaan. Perehdytysmateriaalin avulla uuden työntekijän on helpompi hahmottaa koko talon toimintaa. Tavoitteena on, että jokainen uusi työntekijä pääsisi nopeasti osaksi työyhteisöä ja muodostaisi omat toimivat työrutiininsa.
Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen ja se koostuu teoriaosasta ja itse perehdyttämisoppaasta. Teoriaosuudessa käsitellään perehdyttämistä ja työhyvinvointia. Teoriaosassa selvitimme mihin hyvällä perehdytyksellä pyritään ja minkälainen hyvä perehdytysopas olisi. Työhyvinvointia käsittelimme koko työyhteisön näkökulmasta. Mielestämme nämä kaksi aihetta liittyvät vahvasti toisiinsa. Hyvällä perehdyttämisellä luodaan perusta työhyvinvoinnille. Olemme myös molemmat työssämme kokeneet, miten perehdytys tai sen puute vaikuttaa työssä viihtymiseen.
Toinen osa opinnäytetyössä on varsinainen perehdyttämisopas ravintola Easy Kitcheniin. Opas tehtiin perehdyttä-misen tueksi. Kerätyn tiedon lisäksi perehdyttämisopas toteutettiin pitkälle ravintolapäällikön toiveiden pohjalta. Myös oma työkokemuksemme auttoi oppaan sisällön kokoamisessa. Perehdytysopas on toimeksiantajan toivomuksesta salainen.
Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen ja se koostuu teoriaosasta ja itse perehdyttämisoppaasta. Teoriaosuudessa käsitellään perehdyttämistä ja työhyvinvointia. Teoriaosassa selvitimme mihin hyvällä perehdytyksellä pyritään ja minkälainen hyvä perehdytysopas olisi. Työhyvinvointia käsittelimme koko työyhteisön näkökulmasta. Mielestämme nämä kaksi aihetta liittyvät vahvasti toisiinsa. Hyvällä perehdyttämisellä luodaan perusta työhyvinvoinnille. Olemme myös molemmat työssämme kokeneet, miten perehdytys tai sen puute vaikuttaa työssä viihtymiseen.
Toinen osa opinnäytetyössä on varsinainen perehdyttämisopas ravintola Easy Kitcheniin. Opas tehtiin perehdyttä-misen tueksi. Kerätyn tiedon lisäksi perehdyttämisopas toteutettiin pitkälle ravintolapäällikön toiveiden pohjalta. Myös oma työkokemuksemme auttoi oppaan sisällön kokoamisessa. Perehdytysopas on toimeksiantajan toivomuksesta salainen.