Haku
Viitteet 1-10 / 10
Akryyliamidin tutkiminen ja akryyliamidi leivässä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Tässä työssä käydään läpi uutta akryyliamidiasetusta, sekä keinoja tutkia akryyliamidia. Tavoitteena oli etsiä tietoa akryyliamidista ja sen analysointimenetelmistä kirjallisesti. Lisäksi tarkasteltiin uutta akryyliamidiasetusta ...
Esilajitellun multaperunan vaikutus kuoritun perunan saantoon
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Työssä selvitettiin esilajitellun multaperunan käytön vaikutuksia kuoritun perunan saantoon. Lisäksi verrattiin Voltin multaperunalajittelijan toimintaa Jepuan tehtaan vastaavaan lajittelijaan. Työn käytännön osuus ...
Salaattibaarien hygienia ja tuotteiden mikrobiologinen laatu Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuollon toimialueella
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Opinnäytetyön tarkoitus oli selvittää salaattibaarien hygieniaa ja tuotteiden mikrobiologista laatua sekä salaattibaarien toimintaa tutkituissa kohteissa.
Tutkimus tehtiin kesällä 2017 Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuollon ...
Pakastamisen vaikutukset hampurilaispihvin laatuun
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Pakastaminen on yleisesti käytetty elintarvikkeiden säilyvyysajan pidentämisen menetelmä.
Pakastamisen vaikutuksia elintarvikkeisiin on paljon tutkittu. Kuitenkin pakastamisen vaikutukset riippuvat monista tekijöistä, ...
Ruokahävikki Suomessa ja globaalisti
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Ruokahävikkiä ei voida kokonaan välttää, mutta sen vähentäminen on taloudellisesti kannattavaa, hyväksi ympäristölle ja se voisi olla keino ruokapulan helpottamiseen. Ruokahävikille ei ole selvää määritelmää, mikä vaikuttaa ...
NIR-laitteen kalibrointi härkäpavun proteiinipitoisuudelle
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Tässä opinnäytetyössä tavoitteena oli tehdä kalibrointi ja ohjeistus kalibroinnin tekemiseen Seinäjoen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan laboratoriossa olevalle Perten DA 7250 NIR analyysilaitteelle (Near ...
Ruoka-annosten 3D-mallintaminen valokuvamenetelmällä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Opinnäytetyön tavoitteena oli ruoka-annosten 3D-mallintaminen valokuvamenetelmää käyttäen. Lisäksi tavoitteena oli dokumentoida menetelmä. Työ tehtiin Seinäjoen ammattikorkeakoululle ja työssä käytettiin SeAMK:n digikameraa ...
Laatujärjestelmän päivittäminen, IFS 6- ja ISO 22000 -standardien vertailu
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda ISO 22000 -standardin vaatimukset täyttävä
laatujärjestelmä rahti- ja sopimuspakkaaja-alan yritykselle. Lisäksi tavoitteena oli
kirjata laatujärjestelmään IFS 6 -standardin kohdat, joiden ...
Elintarviketeollisuuden sivuvirrat ja niiden hyödyntäminen Suomessa
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Ilmastonmuutos, väestön kasvu ja kulutuksen lisääntyminen ovat ajaneet maapallon luonnonvarat ahtaalle. Ruoantuotannon tehokkuus ei tule olemaan tarpeeksi riittävä
tulevaisuudessa, jos olosuhteet eivät muutu. Elintarvike ...
Akryyliamidipitoisuuden pienentäminen leivonnassa
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Tämä opinnäytetyö tehtiin yhteistyössä Vaasan Oy:n kanssa. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, kuinka hyvin entsyymiperäinen akryyliamidin vähentäminen toimii leivonnassa ja pystytäänkö entsyymiä käyttämään Euroopan ...