Haku
Viitteet 1-10 / 22
Tarinoota ja trahteeria
(2021)
Täydellisen elämyksen saavuttamiseen maatilamatkailukohteessa vaikuttaa eri elementtien yhteen sopivuus ja niiden kokeminen palvelutapahtumassa. Yrityksen yksi elämyksen elementti on ruokaan liittyvä tarinnallisuus. ...
Ikääntyneiden tyytyväisyys ruokapalveluihin hoivakodeissa
(2019)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää kolmen Seinäjoella toimivan vanhusten hoivakodin asukkaiden tyytyväisyyttä hoivakodeissa saamiinsa ruokapalveluihin. Nämä kolme hoivakotia olivat Hyllykalliokoti, Onnela ja ...
Elämysruokailun suunnittelu ja toteutus: elämyskävelyreitti Green Care -heppahanke
(2023)
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli lisätä Etelä-Pohjanmaan hevosalan yritysten kuluttajalähtöisten palvelujen tarjontaa suunnittelemalla uusi, hyvinvointiin ja elämysruokailuun liittyvä palvelukonsepti. ...
Ruoan matka tuottajalta jätelaitokselle – Ruokahävikkivideo yläasteikäisille nuorille
(2021)
Opinnäytetyön tavoitteena oli jo kerätyn materiaalin lisäksi kehittää jokin asia, tapa tai
toimintamalli, jolla voitaisiin konkreettisesti vaikuttaa kohderyhmään kuuluvien nuorten
ruokailutottumuksiin ja -asenteisiin ...
Ruokalistan kehittäminen: case Ravintola Parooni
(2020)
Opinnäytetyön tavoite oli suunnitella ja kehittää uusi ruokalista ravintola Parooniin. Ruokalista on tarkoitus ottaa käyttöön tulevana kesänä. Työssä on kerrottu mitkä seikat ja toiminnot vaikuttavat ruokalistasuunnitteluun. ...
ADHD-lasten ruokailun ja ravitsemuksen haasteet
(2023)
Attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) on aktiivisuuden ja tarkkaavuuden toimintakykyä heikentävä kehityksellinen häiriö, joka ilmenee tarkkaamattomuutena, ylivilkkautena ja impulsiivisuutena. Niin kuin kaikkeen ...
Lasten ja nuorten ruokailutottumukset korona-aikana Vaasassa
(2021)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten koronapandemia on vaikuttanut lasten ja nuorten ruokailutottumuksiin vuosina 2020 - 2021. Vaikka ruokailutottumuksia pidetään tärkeänä aiheena, on vain vähän tietoa siitä, ...
Päivittäistavaratalojen ja paikallisten ravintoloiden yhteistyö
(2022)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää paikallisten ravintoloiden ja päivittäistavaratalojen mahdollisuutta tehdä yhteistyötä. Mitkä asiat puoltavat yhteistyöhön ja mitkä ovat esteenä yhteistyölle? Työ on ajankohtainen ...
Selvitys Isojoen, Karijoen ja Kauhajoen ruokaperinteestä: Lauhanvuori–Hämeenkangas Geopark
(2021)
Tässä opinnäytetyössä selvitettiin Isojoen, Karijoen ja Kauhajoen ruokaperinnettä ensimmäisen ja toisen käden lähteiden pohjalta. Tavoitteena oli koota kerätystä tiedosta tiivis ja selkeä opas, jota hyödynnetään ...
Ruokakasvatus Kaustisen varhaiskasvatuksessa : nykytilan selvitys ja ruokakasvatuksen kehittäminen
(2021)
Ruokailu on tärkeä osa lapsen kasvatusta, perushoitoa ja opetusta. Ruokakasvatuksella
tarkoitetaan hyvinvointia ja terveyttä edistävien ruokatottumusten ja siihen liittyvien asenteiden, arvojen, tietojen ja taitojen ...