Haku
Viitteet 1-10 / 18
Sapere- pedagogisen välipalalistan kehittäminen Kurikan varhaiskasvatukselle
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Sapere-menetelmässä tärkeää on lasten ruokamaailman kautta saadut kokemukset. Lapsi tutustuu ruoka-aineisiin omien aistiensa kautta ja näin ollen ruoka toimii pedagogisena välineenä. (Sapere-menetelmä viedään päiväkoteihin ...
Maillard-reaktio ja proteiinit : Proteiinien lisäys porkkanapiirakoihin
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Maillard-reaktio on pelkistävien sokereiden ja aminohappojen välillä tapahtuva reaktio (Lersch 2012, 91). Se aiheuttaa muutoksia ruoan flavoriin, väriin ja ravintoarvoihin kypsennyksen aikana (Snodgrass 2005, 604). ...
Ateriapalveluasiakkaiden ruoka ja ravitsemus : Case: Tulevaisuuden ateriapalvelu ammattilaisten silmin
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Ateriapalvelusta on muodostunut kiinteä osa ikääntyneiden kokonaishoitoa. Omatoimisuuden säilymisen kannalta ateriapalvelulla on merkittävä osuus ikääntyneen elämässä. Ateriapalvelun avulla on mahdollista ylläpitää ikääntyneen ...
Nuoret ja energiajuomat – kofeiinipitoinen nykynuoriso?
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Energiajuomilla tarkoitetaan piristäviä ainesosia (kofeiini, tauriini, guarana, glukoronolaktoni) sisältäviä virvoitusjuomia. Energiajuomia ei suositella alle 15-vuotiaille nuorille, raskaana oleville tai kofeiiniherkille ...
Kasvisruokien suunnittelu ravintola Kaariniin: asiakastyytyväisyys ja kannattavuus
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää kaksi toimivaa kasvisruokamenukokonaisuutta ravintola Kaariniin. Työssä haluttiin kartoittaa ravintola Kaarinin asiakkaiden tyytyväisyyttä kasvisruokaa koskien. Työssä tutkittiin ...
Koivukodin asukkaiden ravitsemushoidon kehittäminen
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Koivukoti yhdistys ry on sosiaalipedagoginen, aikuisille kehitysvammaisille suun-nattu yksityinen hoitokoti, jossa asuu 11 asukasta. Asukkaat ovat iältään 20–60-vuotiaita. Koivukoti yhdistys ry sijaitsee Luopajärvellä, ...
Turvallisuusopas : Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Kauhajoen toimipiste
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella ja tehdä Seinäjoen koulutuskuntayhtymän
Kauhajoen toimipisteelle turvallisuusopas. Tavoitteena oli, että opas soveltuisi
yleisesti kaikkien opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. ...
Värin vaikutus makuun ja miellyttävyyteen
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Väri on tärkeää kaikkien selviytymisen kannalta. Esimerkiksi vihreää lihaa ei syödä, koska se on todennäköisesti pilaantunut. Maku ja laatu ovat myös tärkeitä, mutta ostettaessa ei voi maistaa kaikkea. (Hutchings 1999, 22 ...
Kauhajoen seurakunnan työpaikkaruokailun kehittäminen ruokalistasuunnittelun, reseptiikan kehittämisen ja ravitsemusohjauksen keinoin
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Työpaikkaruokailu vaikuttaa myönteisesti työntekijöiden ruokailutottumuksiin. Kasvis- ja kalaruokien käyttö on runsaampaa työpaikkaruokailussa lounastavien keskuudessa. (Joukkoruokailun kehittäminen Suomessa 2010, 18.)
Tämän ...
Vieraanvaraisuudesta suosittelevaan lisämyyntiin : Koulutus- ja motivaatiomateriaalin laatiminen
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Työn tavoitteena oli selvittää ravintolan suosittelevan myynnin tämänhetkinen tila ja analysoida työntekijöiden suhtautumista suositteluun. Tavoitteena oli laatia suosittelusta työntekijöille materiaali, joka kannustaa ...