Haku
Viitteet 1-10 / 18
Lautas- ja leipähävikki Jalasjärven terveyskeskuksen osastoruokailussa : Keinoja hävikin pienentämiseksi
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Eettinen ajattelu ja vastuu tuotetusta ruuasta ja sen vaikutuksista ympäristöön ja käyttäjiin on nykypäivää ammattikeittiöiden toimintaympäristöissä. Biojätteen roolia ammattikeittiöissä ja sen määrää ja vaikutuksia ...
Ravitsemusosaaminen julkisissa ruokapalveluissa
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Suomessa tarjotaan kodin ulkopuolella päivittäin yli 2 miljoonaa ateriaa. Sosiaali- ja terveysministeriö asetti joukkoruokailutyöryhmän tutkimaan keinoja, miten joukkoruokailun ateriatarjontaan saavutetaan kansanterveytemme ...
Selvitys kouluruoan laadusta Kurikan kaupungissa
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Julkiset ruokapalvelut koskettavat lähes kaikkia suomalaisia jossain elämänvaiheessa. Ravitsemussuositusten mukaiset ateriat edistävät ja tukevat ravitsemuksen sekä terveyden myönteistä kehitystä. Koululounas on merkittävä ...
Seinäjoen ammattikorkeakoulusta valmistuneiden restonomien työllistyminen
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Seinäjoen ammattikorkeakoulu kouluttaa restonomeja palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa. Koulutusohjelma antaa valmiudet työskennellä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, ...
Laitoshoidossa olevien vanhusten ravitsemus - kuuden viikon kiertävä ruokalista : Case: Tehostetun palveluasumisen yksikkö Kotivaara, Soini
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Pitkäaikaisessa laitoshoidossa olevien ravitsemustila saattaa olla huono. Täysipainoinen ravinto on perusedellytys ihmisen hyvinvoinnille ja sairaudet lisäävät sen merkitystä entisestään. Ikääntyneiden ravitsemushoidon ...
Painonhallinta ryhmäohjauksena : Motivoiva haastattelu yksilön tukena ryhmässä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Ravitsemusohjausta käytetään hoitokeinona monissa eri sairauksissa. Ravitsemusohjauksella pyritään saamaan muutoksia aikaan henkilön ruokavalioon ja elämäntapamuutoksiin. Henkilön tulee olla motivoitunut, että elämäntapamuutokset ...
Sydänmerkki-aterian käytön laajentaminen Vaasan ruokapalveluissa
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Jokainen ihminen nauttii eläkeikään mennessä noin 15500 ateriaa työaikana (Suomen Sydänliitto ry), joten ei ole samantekevää, millaisia ne ovat. Joukkoruokailu voi osaltaan ehkäistä kansansairauksia valmistamalla ...
Opintojaksojen Markkinointi, Palvelukonseptin kehittäminen, Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit kehittämistyö: case: SeAMK Liiketoiminta, ravitsemisala
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia toimeksiantajien tyytyväisyyttä Seinäjoen ammattikorkeakoulun ravitsemisalalla vuonna 2011–2012 toteutettujen Markkinoinnin, Palvelukonseptin kehittämisen ja Liiketoiminnan ...
Saamelainen ei käristystä puolukalla pilaa, minä laitan sinappia” : Tutkimus ruokakulttuurin muutoksista
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Ihmisen ruokavalinnat ja ruokailutavat omaksutaan siitä kulttuurista, mistä on lähtöisin. Ruokakulttuuri vaikuttaa tapaan ajatella ruoasta, mitä syödään ja miten raaka-aineet hankitaan.
Tutkimuksen tarkoituksena oli ...
Asiakastyytyväisyys henkilöstöravintoloissa : Case: Atria Suomi Oy
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Lämmintä lounasta syö kodin ulkopuolella päivittäin noin kaksi miljoonaa kansalaista. Vuonna 2008 henkilöstöravintolat tuottivat 61 miljoonaa ateriaa vuodessa. (Joukkoruokailun kehittäminen 2010, 23.) Päivän ainut lämmin ...