Haku
Viitteet 1-10 / 25
Elintarvikehankintojen ja koululounaiden ravitsemuslaatu Isossakyrössä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Isonkyrön koulukeskuksen keittiö. Keittiö tekee päivittäin ruoan noin 800 eri-ikäiselle oppilaalle (päiväkodin lapsista toisen asteen opiskelijoihin) sekä koulujen opettajille. ...
Koululounaan ravitsemuslaadun kehittäminen : Case: Seinäjoen Ruokapalvelut
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Seinäjoen Ruokapalvelujen tarjoamien koululounaiden ravitsemuslaatua ja kehittää ravitsemuslaatua vastaamaan ravitsemussuosituksia. Toimeksiantajana oli Seinäjoen Ruokapalvelut ja ...
Ravitsemushoidon laadun kehittäminen ravitsemuskäsikirjan avulla
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli ravitsemushoidon laadun kehittäminen päivittämällä Keski-Pohjanmaan keskussairaalan ravitsemuskäsikirja vastaamaan uusia ravitsemushoitosuosituksia ja sairaalan nykytarpeita. Ravitsemuskäsikirja ...
Kenialainen ilta : Ruokaelämystapahtuman suunnittelu
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyössä suunnitellaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun nykyaikaiselle opetusravintola Prikalle palvelutuote Kenialainen ilta, joka on ruokaelämystapahtuma. Prikka on aloittanut toimintansa syksyllä 2013. Ravintola ...
Elintarvikkeiden ravitsemuksellinen laatu ja opas leikki-ikäisen ravitsemuksesta : Case: Päiväkoti Pikku-Äijä, Kauhajoki
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Suomalaisten lasten ravitsemus on ollut viime aikoina entistä enemmän esillä kasvavan ylipaino-ongelman ja lihavuuden merkittävän lisääntymisen myötä. Syitä tähän ovat lasten muuttuneet elintavat. Ruokailutottumukset ovat ...
Kasvisruokamenujen kehittäminen Sydänmerkki-aterian kriteerien mukaisesti hyödyntämällä luomu- ja lähiruokaa : Case: Opetusravintola Prikka
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Suomalaisten suhtautuminen ruokaan on muuttunut vuosien aikana ja samalla epäterveelliset ruokavalinnat ovat lisänneet elintapasairauksia (Gould & Voutilainen 2009, 33). Kuluttajille on olemassa erilaisia apuvälineitä ...
Espanjalaisen tapas- ja viini-illan suunnittelu ja testaus
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyö on toiminnallinen kehittämistyö. Työn tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun opetusravintolaan Prikkaan elämyksellinen espanjalainen tapas- ja viini-ilta. Espanjalaisella teemalla ...
Kahvila-Konditoria Marjaanan asiakastyytyväisyys
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Kahvila-Konditoria Marjaanan asiakastyytyväisyyttä. Tutkimuksella haluttiin selvittää, kuinka tyytyväisiä asiakkaat ovat Kahvila-Konditoria Marjaanan tuotteisiin, palveluun sekä ...
Luomun lisääminen Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hankintarenkaan keittiöissä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hankintarenkaassa selvitetään mahdollisuuksia lisätä luomun käyttöä sen julkisissa keittiöissä.
Vuonna 2013 julkaistussa valtioneuvoston periaatepäätöksessä linjattiin, että julkisten ...
Härmän seudun nuorten tyytyväisyys kouluruokaan ja havainnointi ruokailutilanteessa : Case: Kauhavan ruokapalvelut
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Ylihärmän ja Alahärmän kahdeksas sekä yhdeksäsluokkalaisten tyytyväisyyttä kouluruokaan. Lisäksi selvitettiin sitä, millaiset ruokailutottumukset kyselyyn vastanneilla nuorilla ...