Haku
Viitteet 1-7 / 7
Päiväkotilasten ruokailutottumusten vertailu Seinäjoella - toteutuvatko ravitsemussuositukset?
(2019)
Lasten ylipainoisuus on merkittävä terveysongelma, koska lapsuusajan lihavuus jatkuu yleensä aikuisiälle (Kaikkonen ym. 2014, 164; Haglund ym. 2009, 137). Päivähoito tavoittaa enemmistön suomalaislapsista, joten päiväkotien ...
Arjen ruokakasvatus varhaiskasvatuksessa Case: Alavuden kaupunki
(2020)
Ruokakasvatus on tärkeä osa varhaiskasvatusta. Ruokakasvatuksen avulla edistetään lasten myönteistä suhtautumista ruokaan ja syömiseen sekä tuetaan monipuolisia ja terveellisiä ruokatottumuksia.
Työn tavoitteena oli ...
Lähiruoka ja ruokakasvatus päiväkodissa : Case yksityinen päiväkoti
(2021)
Varhaiskasvatuksessa järjestettävä ruokailu on lakisääteistä ja sen tulee täyttää ravitsemussuositusten mukaiset ruoka- ja ravintoainekohtaiset suositukset. Varhaiskasvatuksessa ruoka edistää lapsen terveyttä ja hyvinvointia ...
Ruokakasvatus Kaustisen varhaiskasvatuksessa : nykytilan selvitys ja ruokakasvatuksen kehittäminen
(2021)
Ruokailu on tärkeä osa lapsen kasvatusta, perushoitoa ja opetusta. Ruokakasvatuksella
tarkoitetaan hyvinvointia ja terveyttä edistävien ruokatottumusten ja siihen liittyvien asenteiden, arvojen, tietojen ja taitojen ...
Etelä-Pohjanmaan ruokakulttuurin kehittäminen varhaiskasvatuksessa
(2023)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää ja edistää Etelä-Pohjanmaan ruokakulttuurin näkyvyyttä varhaiskasvatuksessa. Tavoitteena oli kartoittaa maakunnan ruokakulttuurin ilmenemistä, nykytilaa ja tulevaisuuden tahtotilaa ...
Päiväkotiruoan kehittäminen – ruokalistasuunnittelu ja reseptikehitys Ilmajoen ruokapalveluille Case: Ruoka-askel-hanke
(2022)
Tässä opinnäytetyössä keskitytään yhden Ruoka-askel-hankkeessa mukana olevan kunnan eli Ilmajoen interventiopäiväkodin ruoan kehittämiseen. Työssä käsitellään ruokalistasuunnittelua ja reseptikehitystä siitä näkökulmasta, ...
Sapere: esikouluikäisten lasten ravitsemuskasvatusta ja ruokakulttuureihin tutustumista aistien avulla
(2022)
Sapere on ruoka- ja ravitsemuskasvatusmenetelmä, jossa lapset tutustuvat ruokaan, ravitsemukseen ja ruokakulttuureihin aistiensa avulla. Sapere-menetelmä soveltuu hyvin suomalaisen varhaiskasvatuksen sekä esiopetuksen ...