Haku
Viitteet 1-10 / 301
Perehdytysmateriaalin laatiminen: Case: Alavuden Helluntaiseurakunnan keittiö
(2020)
Työn toimeksianto saatiin Alavuden Helluntaiseurakunnan keittiön pääemännältä. Alavuden Helluntaiseurakunnan keittiön toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Keittiössä työskentelee vapaaehtoisia, ja joskus myös ulkopuolisia ...
Ketogeeninen ruokavalio lapsen epilepsian hoidossa : Reseptiikan ja ruokalistan kehittäminen
(2020)
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää reseptiikkaa ja ruokalistaohje modifioidun Atkinsin dieetin ruokavalio-ohjauksen ja ruokapalveluiden toteuttamisen tueksi Seinäjoen keskussairaalan ravitsemusterapiayksikölle. Kehitettyä ...
Ruokahävikin hyödyntäminen kiertotalousperiaatteella: Lihan uudelleenkäyttömahdollisuudet
(2019)
Työn tavoitteena oli selvittää Etelä-Pohjanmaalla ruokahävikiksi päätyvän lihan uudelleenkäyttömahdollisuuksia kiertotalousperiaatteita hyödyntäen. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, päätyikö ruokahävikiksi sellaista ...
Kestävän kehityksen mukainen lounasviikko
(2020)
Opinnäytetyössä kehitettiin kestävän kehityksen mukainen viikon lounaslista. Kehittämisprojekti toteutettiin yhteistyössä Lempäälän Ideaparkissa sijaitsevan ravintolamaailma Foodparkin kanssa. Ideaparkin Foodparkin ...
Ympäristöjohtaminen Pohjanmaan Ravintoloissa
(2019)
Työn tavoitteena oli tutkia ympäristöjohtamisen toteutusta ravintoloissa Vaasassa ja Seinäjoella. Tavoitteena oli saada vastauksia ravintoloiden toiminnasta niin kestävän kehityksen kuin ekologisuuden kannalta keittiön ...
Ruokahävikki ja sen hyödyntäminen ruoka-apuna Seinäjoella
(2020)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten ruokahävikkiä hyödynnetään ruoka-apuna Seinäjoen alueella, ja kuinka ruoka-apua lahjoittavat ja jakavat tahot työskentelevät. Pääasiallisena tehtävänä oli selvittää ketkä ...
Projektina ruoka-alan tapahtuma : Case Ruokaprovinssi kaupoissa -kampanja
(2020)
Tämä opinnäytetyö toteutettiin tapaustutkimuksena, johon yhdistettiin osallistuvaa havainnointia. Työssä tutkittiin, kuinka järjestää ruoka-alan tapahtuma projektina. Tutkimuksessa hyödynnettiin aihetta käsittelevää ...
Ruoan ja maiseman yhdistäminen elämykselliseksi maaseutumatkailun tuotteeksi
(2019)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, kuinka toimeksiantaja voisi hyödyntää tarjoamiaan ruoka-, maisema- ja yritysasiantuntijapalveluja tulevaisuudessa maaseutumatkailuyrittäjille yhtenä palvelukokonaisuutena. ...
Päiväkotilasten ruokailutottumusten vertailu Seinäjoella - toteutuvatko ravitsemussuositukset?
(2019)
Lasten ylipainoisuus on merkittävä terveysongelma, koska lapsuusajan lihavuus jatkuu yleensä aikuisiälle (Kaikkonen ym. 2014, 164; Haglund ym. 2009, 137). Päivähoito tavoittaa enemmistön suomalaislapsista, joten päiväkotien ...
Hälytysmerkit ikääntyneiden ravitsemuksessa
(2019)
Työn tavoitteena oli selvittää Seinäjoen kaupungin kotihoidon kauppakassipalvelua käyttävien asiakkaiden ruokatalouden hoitoon liittyviä asioita, ravintoaineiden saantia karkealla tasolla ja elintarvikevalikoiman riittävyyttä. ...