Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Saimaan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Saimaan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Filtterikoon ja CMC:n vaikutus päällystyspastan vesiretentioon

Jukkala, Tuomas (2010)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
Jukkala_Tuomas.pdf (1.058Mt)
Lataukset: 


Jukkala, Tuomas
Saimaan ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201003095516
Tiivistelmä
Työn teoriaosassa on selvitetty päällystyksen periaatteita sekä päällystyspastan ominaisuuksia ja koostumusta. Kokeellisen osan tarkoituksena oli tutkia kolmen eri filtterikoon ja CMC:n vaikutusta päällystyspastan vesiretentioon ACA:n dynaamisen vesiretentiomittarin avulla.

Päällystyspastoina käytettiin Amazon-kaoliinista valmistettuja lietteitä. Pohjapaperina oli UPM-Kymmenen kopiopaperi.

Mittaukset suoritettiin Saimaan ammattikorkeakoulun laboratoriossa. Päällystyspastoista mitattiin vesiretentio, kuiva-ainepitoisuus, Brookfield 100-viskositeetti, pH, lämpötila ja johtokyky.

Työssä tehdyistä mittauksista nähdään, että CMC:n lisääminen pastaan kasvattaa vesiretentiota. Lisäksi CMC nostaa huomattavan paljon pastan viskositeettia, mikä asettaa rajoituksia CMC:n käytölle. Mittauksista nähdään myös, että vesiretentiossa on selkeitä eroja eri filtterikokojen välillä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste