Hotelli Jahtihovin aamiaisen uudistaminen
Kuivanen, Seija-Tamara (2016)
Kuivanen, Seija-Tamara
Savonia-ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605167960
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605167960
Tiivistelmä
Toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli laatia toimeksiantajana toimivalle Hotelli Jahtihoville ideoita ja ehdotuk-sia aamiaistarjontaan. Hotelli Jahtihovi on Kuopion keskustassa sijaitseva pieni hotelli. Aamiaista hotellissa tarjotaan joka päivä. Toimeksiantajan ohjeistus oli, että he haluavat lisää ideoita ja monipuolisen aamiaisvalikoiman raaka-ainehintoineen. Varsinkin usein yöpyvät asiakkaat olivat toimeksiantajan mukaan tärkeä asiakasryhmä, joka tuli ottaa huomioon uutta aamiaistarjontaa suunniteltaessa.
Tietoperustassa käsiteltiin hotelliaamiaista yleisesti, gastronomisia tekijöitä sekä perehdyttiin Hotelli Jahtihoviin ja lähtötilanteeseen. Tutkimusmenetelminä käytettiin strukturoitua lomakehaastattelua ja puolistrukturoitua teema-haastattelua. Nämä kyselyt toteutettiin asiakkaille ja työntekijöille, jotta voitiin selvittää heidän tarpeitaan ja toivei-taan aamiaisen suhteen. Lisäksi tutkimusaineistona on käytetty Booking.com-sivuston asiakaspalautteita.
Tutkimustulosten perusteella Hotelli Jahtihovin asiakkaat ovat melko tyytyväisiä aamiaiseen, mutta he kaipaavat varsinkin paikallisia tuotteita sekä pieniä erikoisuuksia tarjontaan. Työntekijöiden toiveet olivat samankaltaisia kuin asiakkaidenkin. Näiden tulosten perusteella syntyi ehdotuksia ja ideoita. Työn produktiosa muodostuu annoskorteista, kustannuslaskelmista sekä ohjeistuksesta työntekijöille. Näitä suunniteltaessa on otettu lisäksi huomioon muun muassa hinta, erityisruokavaliot, trendejä, hotellin liikeidea sekä helppous.
Ehdotukset ovat monipuolisia ja -käyttöisiä. Ehdotuksissa on sekä kylmä-, että lämpöpöytään ja myös muuhun tar-jontaan sopivia aamiaistuotteita. Esimerkkejä uusista aamiaisruoista ovat muun muassa paikallinen kalakukko, viili, erilaiset juustot, papu-pekonipaistos, smoothie ja vohvelit. Lisäksi työssä käsitellään aamiaisen esillelaittoa lyhyesti. Opinnäytetyön produktiosaa voidaan hyödyntää suoraan Hotelli Jahtihovissa.
Tietoperustassa käsiteltiin hotelliaamiaista yleisesti, gastronomisia tekijöitä sekä perehdyttiin Hotelli Jahtihoviin ja lähtötilanteeseen. Tutkimusmenetelminä käytettiin strukturoitua lomakehaastattelua ja puolistrukturoitua teema-haastattelua. Nämä kyselyt toteutettiin asiakkaille ja työntekijöille, jotta voitiin selvittää heidän tarpeitaan ja toivei-taan aamiaisen suhteen. Lisäksi tutkimusaineistona on käytetty Booking.com-sivuston asiakaspalautteita.
Tutkimustulosten perusteella Hotelli Jahtihovin asiakkaat ovat melko tyytyväisiä aamiaiseen, mutta he kaipaavat varsinkin paikallisia tuotteita sekä pieniä erikoisuuksia tarjontaan. Työntekijöiden toiveet olivat samankaltaisia kuin asiakkaidenkin. Näiden tulosten perusteella syntyi ehdotuksia ja ideoita. Työn produktiosa muodostuu annoskorteista, kustannuslaskelmista sekä ohjeistuksesta työntekijöille. Näitä suunniteltaessa on otettu lisäksi huomioon muun muassa hinta, erityisruokavaliot, trendejä, hotellin liikeidea sekä helppous.
Ehdotukset ovat monipuolisia ja -käyttöisiä. Ehdotuksissa on sekä kylmä-, että lämpöpöytään ja myös muuhun tar-jontaan sopivia aamiaistuotteita. Esimerkkejä uusista aamiaisruoista ovat muun muassa paikallinen kalakukko, viili, erilaiset juustot, papu-pekonipaistos, smoothie ja vohvelit. Lisäksi työssä käsitellään aamiaisen esillelaittoa lyhyesti. Opinnäytetyön produktiosaa voidaan hyödyntää suoraan Hotelli Jahtihovissa.