Tapahtuman järjestäminen : case: August in low tones
Ilmanen, Janina (2010)
Ilmanen, Janina
Satakunnan ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201003225837
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201003225837
Tiivistelmä
15. elokuuta 2009 järjestimme musiikki-illan August in low tones – Bar Bristol goes unplugged yhdessä Suvi Nevanpään ja Jenna Toivosen kanssa. Tapahtumapaikkana toimi turkulainen ravintola Bar Bristol. Ohjelmaan kuului MyForeverin, Sami Anttilan (solo), Pearly Gatesin sekä Willen akustinen esitys. Tapahtuman järjestäminen jaettiin kolmeen osaan, joista jokainen tekee oman opinnäytetyönsä. Minun aiheeni oli tapahtuman järjestäminen, josta kirjoitan tämän opinnäytetyön. Tavoitteena oli järjestää onnistunut tapahtuma pienellä budjetilla, saada ravintolaan uusia asiakkaita, nostaa ravintolan myyntiä järjestetyn tapahtuman avulla sekä tuoda ravintolan ohjelmistoon lisää uusia tapahtumia. Opinnäytetyön teoriaosa käsittelee tapahtuman järjestämisen eri vaiheita suunnittelusta toteutukseen ja tapahtuman päättämiseen. Näiden lisäksi teoriaosassa käsitellään rahoitusta ja yleisiä tapahtumalajeja. Empiriaosassa selvitetään miten teoriaosassa läpi käytyjä asioita toteutettiin järjestetyssä August in low tones tapahtumassa. Tapahtuma oli omistajien, ravintolapäällikön ja suurimman osan asiakastyytyväisyyskyselyyn vastanneiden 70 ihmisen mielestä hyvin järjestetty. Oma henkilökohtainen mielipide jälkikäteen on, että aikaa suunnitteluun olisi saanut käyttää enemmän. Esiintyjiä oli niin lyhyellä aikataululla vaikeampi saada, kuin olin kuvitellut. Tapahtumapäivän olisin vaihtanut lauantaista perjantaihin, jolloin ravintola ei olisi näyttänyt yhtään jalkapallopeliä. Näin olisimme voineet välttää pelien ja tapahtuman ohjelman päällekkäisyyden. Kaikesta huolimatta tapahtuma oli erittäin onnistunut: asiakkaat viihtyivät, esiintyjät olivat hyviä ja myynti oli normaalia lauantai-iltaa parempi. Halutut tavoitteet saavutettiin. Jälkikäteen saatu palaute asiakkailta on ollut positiivista, ja yhä useampi toivoo enemmän tapahtumia ravintolan ohjelmistoon.