KoulutusalaLaurea-ammattikorkeakouluMajoitus- ja ravitsemisala

    • 2nd screen television katselukokemuksessa 

      Saari, Nina (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2015)
      Tämän opinnäytetyön aiheena on suomalaisten kuluttajien toiminta televisiota katsoessa, kun erilaiset laitteet ovat tulleet mukaan katselukokemukseen. Aihe rajattiin koskemaan 20-30 -vuotiaita kuluttajia, jotka television ...
    • Action plan for training new Housekeeping Employee : case: Hotel Indigo Helsinki 

      Tra, Thao (2020)
      In the hotel industry, housekeeping is a significant department of any accommodation establishment. A qualified housekeeper plays an essential role in maintaining the hotel standards of cleanliness and surrounding appearance. ...
    • Aistiharjoitteet leikki-ikäisten lasten ruokaennakkoluulojen vähentämisen apuna 

      Siitonen, Jenni (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2011)
      Tämän opinnäytetyönä toteutetun tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, voidaanko leikki-ikäisten lasten ruokaennakkoluuloja vähentää aistiharjoitteiden avulla. Lisäksi työssä tutkittiin, kuinka lapset ilmaisevat itseään ...
    • Aistikokemusten kartoitus ja tarinallistamisen vaikutus luontoretkellä 

      Palo, Heidi (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2011)
      Tällä opinnäytetyöllä oli kaksi tavoitetta. Ensimmäinen tavoite oli kartoittaa aistikokemuksia luontoretken yhteydessä ja toinen tavoite oli selvittää tarinallistamisen vaikutukset aistikokemuksiin luontoretkellä. Opinnäytetyö ...
    • Aistit matkailun markkinointiviestinnässä 

      Paavola, Anni (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2010)
      Opinnäytetyö oli alun perin osa Mmm..(Moniaistisuus Matkailun markkinointiviestinnässä)-hanketta, joka oli Laurea-ammattikorkeakoulun ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rinnakkaishanke. Hankkeessa oli useita ...
    • Aistit matkailun markkinointiviestintään 

      Rekonen, Sini (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2009)
      Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Laurea ammattikorkeakoulu. Opinnäytetyö on osa Mmm.. (Moniaistisuus Matkailun Markkinointiviestinnässä)-hanketta. Hanke on Laurea-ammattikorkeakoulun ja Valtion teknillinen tutkimuske ...
    • Aitiopalvelun asiakaslähtöinen kehittäminen 

      Aravirta, Henna (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2010)
      Aitiopalvelun asiakaslähtöinen kehittäminen Opinnäytetyössä kehitettiin aitiopalvelua asiakaslähtöisesti. Työn toimeksiantajana oleva Palveluntarjoaja X omistaa aition Etelä-Suomen läänissä sijaitsevasta jäähallista. ...
    • Aitiotarjoilun konseptin kehittäminen 

      Holopainen, Matleena (2019)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää suomalaisen tapahtuma-areenan aitio-osaston palvelua. Opinnäytetyön toimeksiantaja oli yritys X, jolla on ravintolatoimintaa kyseisellä tapahtuma-areenalla. Toimeksiantajan tavoitteena ...
    • Alaistaitokartoitus, Red Events Oy 

      Latva, Mariikka (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2013)
      Tämän tutkimuksellisen opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa tapahtuma-alan yrityksen Red Events Oy:n vuokratyöntekijöiden mielipiteitä heidän omista alaistaidoistaan. Työn tavoitteena oli saada kartoituksen tulosten ...
    • Aleksanterin teatteri elämystuotteen tarjoajana kansainväliselle risteilymatkustajalle 

      Hakkarainen, Terhi (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2012)
      Aleksanterin teatteri on Helsingin Bulevardilla toimiva vierailuteatteri, jonka tarjonta koostuu erilaisista näytöksistä. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaisia elementtejä Aleksanterin teatterin tarjoaman ...
    • Alkoholijuomien maahantuonti, jakelutiet ja nykyiset haasteet Suomessa. Esimerkkinä Fondberg Oy 

      Nieminen, Mirella (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2009)
      Opinnäytetyön aihe syntyi kiinnostuksesta alkoholijuomien maahantuontia ja jakelua kohtaan. Aihe on ajankohtainen, koska alkoholin kulutuksen määrää ja myydyimpiä tuoteryhmiä seurataan jatkuvasti. Lisäksi myönnettyjen ...
    • Alustava liiketoimintasuunnitelma kestävän kehityksen kotipalveluyritykselle 

      Mattila, Mikko (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2010)
      Tämän opinnäytetyön tehtävänä oli tuottaa alustava liiketoimintasuunnitelma kestävän kehityksen kotipalveluyritykselle. Tarkoituksena oli suunnitella ja selventää kestävän kehityksen kotipalvelujen yritysideaa ja sen ...
    • Ammatillinen kehittyminen asiakaspalvelijana 

      Paakki, Elina (2020)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena on kehittyä ammatillisesti ja ymmärtää, kuinka asiakaspalvelussa voidaan toimia paremmin ja asiakaskeskeisemmin. Opinnäytetyöntekijä osallistuu myös kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen. ...
    • Ammatillisen osaamisen kehittäminen uudessa työpaikassa 

      Viinikka, Marko (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2018)
      Opinnäytetyö on kirjoitettu päiväkirjamuodossa. Tavoitteena oli seurata ja kehittää ammatillista kehittymistä uudessa työtehtävässä. Opinnäytetyö koostuu kymmenestä seurantaviikosta 17.9.2018 – 23.11.2018 välisenä aikana. ...
    • Ammattikeittiön laitteiden julkinen hankinta : Case BarLaurea 

      Vartiainen, Ville (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2013)
      Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli toteuttaa toimeksiantajalle julkinen ammattikeittiölaitteiden hankinta. Tavoitteena oli kuvata tämän hankintaprosessin sisältö ja toimintatavat sekä analysoida niitä. Tuloksien pohjalta ...
    • Ammattikorkeakouluopinnot tukena nuorten yrittäjyyteen 

      Ravald, Miia; Saari, Katri (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2013)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Laurea-ammattikorkeakoulun nuorten arvoja ja asenteita yrittäjyyttä kohtaan, ja ovatko he kiinnostuneita ryhtymään yrittäjiksi tulevaisuudessa. Tavoitteena oli myös selventää ...
    • Ammattitaidon arviointi hotelli- ja ravintola-alalla 

      Kumpulainen, Erja (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2009)
      Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto on jatkuvan tarkastelun alla ja kehittämisen kohteena. Työskentelen ravintola- ja hotellipalvelualan tutkintotoimikunnassa, jonka tehtävänä on mm. toimia aloitteellisesti ...
    • Anniskeluosaamisen kehittämishanke 

      Kataja, Tua (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2012)
      Tämä raportti kuvaa anniskeluosaamisen kehittämishanketta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli anniskeluosaamista kartoittamalla tuottaa uusi työkalu yhteistyökumppanina toimineen Anniskeluravintolan käyttöön. Kehittämisehdotuksen ...
    • Anoreksian ravitsemushoito anorektikon kokemana 

      Salmesvirta, Tanja (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2009)
      Anoreksia on todellinen sairaus, joka on ollut olemassa jo kauan – anoreksian luonnetta ei vain ole täysin ymmärretty aikaisemmin. Anoreksian klassiset kuvaukset ovat 1800-luvulta, mutta vasta verrattain hiljattain anoreksian ...
    • Artesaani-tuotemerkin imago kuluttajien kokemana 

      Vääriskoski, Mari (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2009)
      Idea opinnäytetyöhön syntyi työharjoittelujaksoillani Primulan Leipomot Oy:n palveluksessa. Yhdessä Primulan Leipomot Oy:n markkinointipäällikön kanssa päädyimme tulokseen, että Artesaani-tuotemerkistä voisi tehdä ...