"Ylönen, Merja" - Selaus tekijän mukaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

    • Ammattikeittiöiden prosessit tarkastelun ja kehittämisen kohteena 

      Laitinen, Marja-Liisa; Tuovinen, Tiina; Ylönen, Merja (2017)
    • ”Digi vie, sote vikisee” : Kokemuksia sote-alan digitalisaatiosta DigiSote-hankkeessa Etelä-Savossa 

      Laitinen, Marja-Liisa
      Xamk Kehittää 44 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy, 2018)
      DigiSote-hanke, kuten muutkin digitaalisuutta kehittävät hankkeet, ovat enemmän kuin ajankohtaisia. Palveluiden osittainen digitalisaatio vähentää palvelujen tarvetta, pienentää sote-palveluiden jonoja, lisää palvelujen ...
    • Hiilijalanjäljen pienentäminen ja kasvisruoka ammattikeittiössä 

      Ylönen, Merja; Koljonen, Eeva (Ympäristökustannus Oy, 2019)
    • Hiilijalanjälki pienemmäksi ammattikeittiöissä. Käytännön ohjeita työhön 

      Ylönen, Merja; Koljonen, Eeva
      Xamk Kehittää 90 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2019)
      Ympäristöön ja terveyteen liittyvät asiat ovat viime aikoina nousseet vahvasti esille eri medioissa. Ruokatuotanto sekä ruokahävikki kuormittavat ja rasittavat ilmastoa. Kasvisruoan lisääminen ja ruokahävikin vähentäminen ...
    • Kasvisruoka- ja leivontaohjeita ammattikeittiöille. Veget ja hiilet haltuun -hanke 

      Ylönen, Merja; Koljonen, Eeva
      Xamk Inspiroi 17 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2019)
      Veget ja hiilet haltuun pk-ruokapalveluyrityksissä -hankkeen keskeisenä tavoitteena on ollut hävikin vähentämisen lisäksi kasvisruokatarjonnan lisääminen ammattikeittiöissä. Työelämän toimijoille järjestetyissä ...
    • Kestävät arvot ammattikeittiössä 

      Ylönen, Merja (Ympäristökustannus Oy, 2020)
    • Kestävää hyvinvointia kehittämässä 2017 

      Haapala, Anu
      Xamk Kehittää 30 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2017)
      Hyvinvointi ja sen kestävyys on yhä useammin esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Vahvasti hyvinvointi on ollut esimerkiksi Suomi100-keskustelussa, jossa hyvinvoinnin ylläpitäminen ja kehittäminen on asetettu tavoitteeksi ...
    • Kestävää hyvinvointia kehittämässä 2023. Hyvinvointi ja tulevaisuus 

      Haapala, Anu; Eerikäinen, Ville; Harmoinen, Taina; Heikkinen, Marianne; Heinijoki, Henriikka; Helin, Essi; Hirvonen, Johanna; Holmén, Jonne; Härkönen, Anja; Häyrinen, Mira; Juurinen, Helinä; Karhula, Maarit; Kinnunen, Antti; Korjonen-Kuusipuro, Kristiina; Kovanen, Katariina; Kuismala, Laura; Kuoppala, Eeva; Kähkönen, Essi; Kämäräinen, Kirsi; Lamberg, Suvi; Mikonsaari, Piia; Moisala, Marja; Pesola, Arto; Pulkkinen, Laura; Pulliainen, Marjo; Rantaniva, Antti; Rautiainen, Teija; Ronkainen, Jussi; Tanskanen, Marko; Tuuva-Hongisto, Sari; Ylönen, Elina; Ylönen, Merja; Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
      Xamk Kehittää 219 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2023)
      Tämä julkaisu on viides Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamkin) kestävän hyvinvoinnin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) kuvaava artikkelikokoelma. Joka toinen vuosi ilmestyvän julkaisun tarkoituksena ...
    • Opas kestäviin ruokapalveluihin yleisötapahtumassa 

      Parkkinen, Nina; Ahokas, Kirsi; Harmoinen, Taina; Kankkunen, Tarja; Koljonen, Eeva; Nessling, Vesa; Parkkinen, Nina; Savolainen, Miia; Ylönen, Merja; Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
      Xamk Inspiroi 19 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2019)
      Suomessa järjestetään vuosittain lukemattomia erilaisia yleisötapahtumia. Etenkin isojen yleisötapahtumien ympäristövaikutukset voivat olla merkittäviä. Osa näistä ympäristövaikutuksista syntyy ruoka- ja kahvilapalvelujen ...
    • Ruokahävikki kuriin. Erilaiset tavat tiedon jakamisessa 

      Ylönen, Merja; Alén, Jouni; Pajari-Seppänen, Hanna; Paukku, Tatjana; Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
      Xamk Inspiroi 36 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2021)
      Ruokahävikin vähentäminen sekä kasviruoan ja kotimaisen kalan lisääminen ruokalistoille ovat aiheita, jotka edistävät ruokapalveluiden ekologista ja vähähiilistä toimintaa. Meillä valtakunnallinen strategia sekä sitä kautta ...
    • Tiedon jakamisen uudet tuulet 

      Pajari-Seppänen, Hanna; Ylönen, Merja (Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry, 2021)
    • Työhyvinvointi syntyy työstä ja työtä kehittämällä 

      Laitinen, Marja-Liisa; Tuovinen, Tiina; Ylönen, Merja (Ammattikeittiöosaajat ry, 2018)
    • Vastuullisuus osana ruokapalveluiden tuotantoprosesseja 

      Koljonen, Eeva; Ylönen, Merja
      AmmattikeittiöOsaaja : 1 (Ammattikeittiöosaajat ry, 2023)
    • Ympäristöystävällinen ruokalistasuunnittelu 

      Koljonen, Eeva; Ylönen, Merja (Ammattikeittiöosaajat ry, 2019)