Kangasalan kunnan ateria- ja siivouspalveluyksikön osaamisen nykytilan kartoitus ja uudet osaamistarpeet
Kattelus, Sanna (2017)
Kattelus, Sanna
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017060211963
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017060211963
Tiivistelmä
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, mitä osaamista Kangasalan kunnan ateria- ja siivouspalveluyksikön työntekijöillä on tällä hetkellä. Uusi toimintatapa ja organisaatiomuutos tulevat voimaan lokakuussa 2017, minkä vuoksi toimenkuvien sisällöt ja työtehtävät muuttuvat. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää myös, mitä ammatillista osaamista uusi toimintatapa vaatii työntekijöiltä tulevaisuudessa.
Kangasalan kunta on ensimmäinen Suomessa, joka ulkoistaa ruoan valmistuksen elintarviketeollisuudelle ja jättää omaan valmistukseen vain erityisruokavalioateriat. Tutkimuksessa tehtiin teemahaastattelut osaamisen johtamisesta vastuussa olevalle ateria- ja siivouspäällikölle sekä organisaatio- ja toimintatapamuutosta suunnitteleville palveluesimiehille. Tutkimuksen tueksi laadittiin myös osaamiskartoitus koko henkilökunnalle. Osaamiskartoitus toteutettiin Kangasalan kunnassa käytettävällä Surveypal-ohjelmalla. Kyselyyn vastasi 148 henkilöä. Vastausprosentti oli 80,4 %.
Osaamiskartoitus on toimiva ja hyvä työkalu. Sillä saadaan selville osaamisen nykytila. Osaamiskartoituksen pohjalta laadittiin osaamiskartta ja sitä apuna käyttäen tehtiin kehit-tämissuunnitelma. Osaamiskartan perusteella valitaan henkilöt koulutuksiin ja kilpailutetaan yritykset järjestämään täydennyskoulutuksia. Osaamiskartoituksen avulla saatiin yhteenveto, kuinka monelle henkilölle tulevaisuudessa tarjotaan koulutuksia.
Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää jatkossakin varsinkin, jos muut julkiset kunnalliset organisaatiot tekevät samansuuntaisia keittiöihin ja ruokatuotantoon liittyviä kehittämistöitä ja pohtivat tuottavuuden parantamista.
Kangasalan kunta on ensimmäinen Suomessa, joka ulkoistaa ruoan valmistuksen elintarviketeollisuudelle ja jättää omaan valmistukseen vain erityisruokavalioateriat. Tutkimuksessa tehtiin teemahaastattelut osaamisen johtamisesta vastuussa olevalle ateria- ja siivouspäällikölle sekä organisaatio- ja toimintatapamuutosta suunnitteleville palveluesimiehille. Tutkimuksen tueksi laadittiin myös osaamiskartoitus koko henkilökunnalle. Osaamiskartoitus toteutettiin Kangasalan kunnassa käytettävällä Surveypal-ohjelmalla. Kyselyyn vastasi 148 henkilöä. Vastausprosentti oli 80,4 %.
Osaamiskartoitus on toimiva ja hyvä työkalu. Sillä saadaan selville osaamisen nykytila. Osaamiskartoituksen pohjalta laadittiin osaamiskartta ja sitä apuna käyttäen tehtiin kehit-tämissuunnitelma. Osaamiskartan perusteella valitaan henkilöt koulutuksiin ja kilpailutetaan yritykset järjestämään täydennyskoulutuksia. Osaamiskartoituksen avulla saatiin yhteenveto, kuinka monelle henkilölle tulevaisuudessa tarjotaan koulutuksia.
Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää jatkossakin varsinkin, jos muut julkiset kunnalliset organisaatiot tekevät samansuuntaisia keittiöihin ja ruokatuotantoon liittyviä kehittämistöitä ja pohtivat tuottavuuden parantamista.