Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Akryyliamidin tutkiminen ja akryyliamidi leivässä

Ahola, Noora (2018)

 
Avaa tiedosto
Ahola_Noora.pdf (502.8Kt)
Lataukset: 


Ahola, Noora
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201805229437
Tiivistelmä
Tässä työssä käydään läpi uutta akryyliamidiasetusta, sekä keinoja tutkia akryyliamidia. Tavoitteena oli etsiä tietoa akryyliamidista ja sen analysointimenetelmistä kirjallisesti. Lisäksi tarkasteltiin uutta akryyliamidiasetusta Seinäjoen Pirjon Pakarin kannalta. Akryyliamidi on yhdiste, jota syntyy elintarvikkeisiin niitä paistaessa yli 120 asteessa. Akryyliamidin uskotaan aiheuttavan syöpää, mutta varsinaista näyttöä ei vielä ole. Akryyliamidille on asetus, jossa on määritetty vertailuarvot ja pakolliset keinot sen vähentämiseksi. Analyysit akryyliamidipitoisuuksien määrittämiseen elintarvikkeista ovat vielä kalliita. Määrittämiseen voidaan käyttää ainakin korkean erotuskyvyn nestekromatografiaa eli HPLC:tä tai kaasukromatografiaa. Suomessa on muutamia laboratorioita jotka tekevät määritystä alihankintana ulkomailta.

Leivässä akryyliamidin muodostumiseen vaikuttavat monet tekijät, näistä ovat esimerkiksi jauhon laatu, paisto aika ja lämpötila, hiivan määrä ja asparagiinin määrä. Näiden määriä muuttamalla voidaan vähentää akryyliamidia leivässä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste