Haku
Viitteet 1-7 / 7
Maitotilan strateginen suunnitelma : Case Petkelkangas
(2020)
Maatalousyrityksillä on monia poikkeavuuksia verrattuna muiden alojen yrityksiin. Maatalousyrityksissä ei voida vaikuttaa tuotantopanosten myynti- ja ostohintaan, sääolosuhteisiin ja maatalouspolitiikan sanelemiin ehtoihin. ...
Nuorten maitotilallisten hyvät käytänteet kannattavan tilan toimintaan ja kehittämiseen : Teemahaastattelut kohdetiloille
(2022)
Maidontuotannossa on ollut rakennemuutoksia, jotka eivät tule loppumaan. Monet näistä rakennemuutok-sista ovat olleet väistämättömiä muuttuvassa maailmassa, jotta tuotantoa voidaan kehittää sekä taata kohtuullinen hinta ...
Teamsin käyttöönotto Fabassa. Digimentorimallin kehittäminen
(2022)
Faba Osuuskunnassa otettiin käyttöön Microsoft Teams -ohjelmisto joulukuussa 2020. Ohjelmiston yhtenä tavoitteena oli tehostaa henkilöstön sisäistä viestintää, nopeuttaa tiedonkulkua ja vähentää runsasta sisäis-tä ...
Monipaikkainen viljely. Kehittämistutkimus Montelon lypsykarjatilalta
(2022)
Maataloudessa pitkät etäisyydet koetaan usein rasitteeksi, vaikka kaikki toiminnan kehittäminen perustuu viljeltävissä olevan pellon määrään. Peltojen saatavuus ja hehtaari hinnat vaihtelevat rajusti maakuntien välillä ja ...
Tilasokeuden tunnistaminen ja ennaltaehkäisy
(2022)
Maatalous on osa suomalaista kulttuuria ja ruokaketju on merkittävä työllistäjä. Maatalousyrittäjän hyvinvointi on tästä syystä tärkeä osa toimivaa yrityskokonaisuutta. Työhyvinvointiin vaikuttavat useat eri tekijät, joiden ...
"Asioista pittää puhua ja lenkille ehtiä!" Marjanviljelijöiden ja maidontuottajien työhyvinvoinnin johtaminen Pohjois-Savossa
(2022)
Maatalouden rakennemuutos on ollut nopeaa ja muutospaineet kasvavat edelleen. Toimintaympäristön muuttuessa kuormitustekijät lisääntyvät ja työhyvinvointiin tulee kiinnittää huomiota entisestään. Maatalousyrittäjien ...
Yhdessä kohti helpompaa huomista: henkilöstöjohtamisen vaikutus maatilayrittäjän työhyvinvointiin
(2022)
Tiivistelmä
Maatilojen keskikoko on viime vuosina kasvanut paljon. Tilakokojen suurentuessa yhä useammalla maatilalla työskentelee entistä enemmän henkilökuntaa ja kausiluonteista työvoimaa. Tuotannon lisääntyessä tiloilla ...