Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Uuden ravintolakonseptin tarpeen kartoitus Porvooseen

Vuoksenturja, Tita (2018)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
oppari 2.pdf (1.117Mt)
Lataukset: 


Vuoksenturja, Tita
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018060112054
Tiivistelmä
Porvoo on tunnettu hyvästä ja monipuolisesta ravintolatarjonnastaan, mutta heikentynyt taloustilanne on sulkenut useiden ravintoloiden ovia viime vuosina.

Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia ja selvittää minkälainen uusi ravintolakonsepti S-ryhmän kannattaisi Porvooseen perustaa. Tarkoitus oli tutkia Porvoon asukkaiden mieltymyksiä, kulutus- sekä käyttötottumuksia pääasiassa à la carte ravintoloiden suhteen. Tutkimus oli tarkoitus rajata toteutettavaksi ainoastaan Porvoon vakituisille asukkaille, mutta se laajennettiin koskemaan myös kaupungin naapurikuntia. Työ tehtiin epävirallisena toimeksiantona Osuuskauppa Varuboden-Oslalle.

Tutkimus toteutettiin verkkokyselynä Webropol-palvelussa, ja julkinen linkki kyselyyn jaettiin Facebookissa Porvoon Rosson, Coffee Housen sekä Näsi S-Market & Ravintolamaailman sivuilla. Tavoitteena oli saada tuloksia, joita Varuboden-Osla voisi hyödyntää seuraavassa Porvooseen kohdistuvassa ravintolan perustamisprojektissaan.

Kysely toteutettiin joulukuussa 2017, ja siihen vastattiin yhteensä 375 kertaa. Tutkimuksen perusteella kaupungin ravintolatarjontaan oltiin melko tyytyväisiä, ravintolassa vieraillaan keskimäärin kerran tai kahdesti kuussa ja käynniltä odotetaan herkullista ruokaa, asiantuntevaa palvelua sekä edullista hintatasoa.

Tutkimus osoitti, että uudelle ravintolalle ei kuitenkaan tällä hetkellä ole erityistä tarvetta Porvoossa. Ravintolakulttuurissa on tapahtumassa selkeitä muutoksia; fine diningin sijaan suositaan kahviloita ja take away –ravintoloita, jotka tuottavat nopeita ja laadukkaita ruokia edulliseen hintaan.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste